Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 24.kolo 05.05.2013

SK Benátky   FK Čáslav "B"
4:3
( 1:1 )

Jíra – J. Rosenkranz, Karásek, Jakubec, Horák – Kamlach (82. Krýda), Smetana, Škarecký, M. Vajgl (41. Novotný) – Michal Korec (88. Mašek), Martin Korec

Diváků: 100

Dastych – R. Vajgl, Kutil, Výborný, Šusta, Kvíčala, Maxa, Pipek, Králík, Špičák, Janoušek (88. Kareš)

 
góly: 39. Martin Korec, 59. J. Rosenkranz, 63. Škarecký, 71. Michal Korec – 43., 54. a 90. Špičák (druhý z pen.)
karta: 54. J. Rosenkranz
karta:
rozhodčí: Košťálek – Hůla, Kotlár
delegát:
Zvonič Josef
  Střely na branku: 9:6
Střely mimo: 4:2
Rohové kopy: 5:3
Ofsajdy: 2:1
Fauly: 22:11
Hráč utkání:
Lukáš Jíra
Hráč utkání:
Jakub Špičák

Průběh zápasu

Benátky doma přestřílely rezervu Čáslavi !

Po dvou po sobě jdoucích remízách 2:2 nastoupili fotbalisté Benátek nad Jizerou do utkání proti rezervě Čáslavi. Hosté přijeli v oslabené sestavě. Na lavičce náhradníků měli pouze dva kluky ročníku narození 1996. Zajímavostí je, že jedním z nich byl náhradní brankář, který v případě potřeby byl připraven nastoupit do pole. Ani domácí nebyli kompletní. Chyběl zejména Martin Třasák, jenž měl opět pracovní povinnosti v FK Mladá Boleslav. Největší změnou pak bylo nasazení devatenáctiletého gólmana Lukáše Jíry, který nahradil Václava Krcha. Jíra chytal v jarní části sezóny za áčko poprvé.

První střelu na branku si připsali hosté. Šustův trestný kop zblokoval Kamlach k Maxovi, s jehož nepříliš tvrdým pokusem neměl Jíra sebemenší problémy. Velkou šanci datujeme až do 23. minuty, kdy byl perfektní přihrávkou vysunut Michal Korec, který pospíchal sám na brankáře Dastycha, napálil však pouze jeho nohy. Za malý okamžik však kontrovali hosté. Šustův centr byl vrácen před bránu, kde operoval Janoušek, který nadvakrát neprostřelil brankáře Jíru, jenž na brankové čáře zachránil domácí od inkasování gólu. Na druhé straně Dastych zkrotil skákavý pokus Martina Korce. Domácí byli sice častěji u míče, avšak větší šance se připisovaly do kolonky čáslavskému týmu. Maxova dělovka byla sražena ke Kvíčalovi, kterému se podařilo obejít Jíru. Na brankové čáře stojícího Jakubce ale neprostřelil. Jak se nevyplácí promrhat velkou šanci, si rezerva druholigového týmu ověřila ve 39. minutě. Martin Korec si po přesné přihrávce posunul míč na levačku a prostřelil Dastycha – 1:0. Domácí byli na koni. Střelec úvodního gólu si na hranici vápna zpracoval míč na prsa a ukázkovou střelou ho poslal do břevna. Odražený balon napálil Rosenkranz těsně vedle. O malou chvíli později však udeřilo na opačném pólu trávníku. Mezi benátecké obránce si naběhl Maxa, střelu ale prováhal. Když už to vypadalo, že o míč přijde, nejzkušenější hráč čáslavského béčka vymyslel přihrávku na nabíhajícího Jakuba Špičáka, a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Ihned z rozehrávky fatálně chyboval Horák, který poslal Špičáka zcela samotného na gólmana Jíru, ten vyběhl a perfektním zákrokem střelu hráče Čáslavi zneškodnil.

Ve druhém poločase čekala stovka diváků na benáteckém stadionu na první vzruch do 54. minuty. Maxa se vydal neohroženě do pokutového území, kde ho k trávníku poslal Rosenkranz a pískal se pokutový kop. Míč si postavil Jakub Špičák. Jíra sice směr střely vystihl, ta však byla dostatečně tvrdá a přesně kopnutá, takže se hosté mohli radovat – 1:2. Penaltový hříšník svůj faul napravil v 59. minutě. Velmi přesný Novotného centr doplachtil ke Škareckému, který byl v pokutovém území evidentně faulován. Hlavní rozhodčí Košťálek se neunáhlil a zřejmě ponechal výhodu. Míč poskakoval za vybíhajícím gólmanem Dastychem, odkud ho do prázdné části branky dokopl Jan Rosenkranz2:2. Poslat do vedení mohl svůj tým za chvíli Kamlach, těsně však minul pravou tyč. Udeřilo však o chvilku déle. Střídající Novotný, který by si mohl dát v tomto utkání na své centry patent, si postavil míč na pravé straně hrací plochy k zahrávání přímého kopu. Balon promptně poslal do vápna, kde ho přesně lízla hlava Martina Škareckého a usměrnila ho k pravé tyči – 3:2. V 71. minutě se k centru odhodlal také střelec třetí branky Škarecký, oslovil Martina Korce, jemuž se ale střela příliš nepovedla. Do trajektorie jeho pokusu však vložil kopačku Michal Korec a domácí slavili počtvrté – 4:2. Hosté otevřeli hru a mohli být za to potrestáni. Střídající Krýda byl na hřišti pouze dvě minuty, když obdržel přesnou přihrávku od Martina Korce. Z pravé strany však trefil pouze boční síť. Chvíli poté rozběhl další útočnou akci Novotný, jenž poslal balon opět na Krýdu, jehož tentokrát vychytal Dastych. V 90. minutě si míč k trestnému kopu postavil Jakub Špičák. Jeho velmi tvrdá střela skončila v levém rohu Jírovy branky. Špičák si tak tímto nádherným fotbalovým momentem připsal hattrick – 4:3. Jelikož svižné utkání nebylo potřeba nastavovat, hlavní rozhodčí Košťálek ho se svými asistenty Hůlou a Kotlárem, kteří utkání odřídili velice dobře, za malý moment ukončili.

V dalším kole zajíždějí Benátečtí v netypický páteční čas do Berouna, kde se od 18 hodin na tamní umělé trávě utkají s domácím Českým lvem, kterému se budou snažit vrátit podzimní porážku 0:1 (viz. článek).


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „Inkasujeme příliš mnoho branek, čímž si zbytečně komplikujeme situaci. Poté nás stojí hrozně moc sil otočit zápas. Cením si toho, že se nám to dnes povedlo."

Trenér Čáslavi "B" Jakub STACH: „Přijeli jsme do Benátek s hrozným respektem. Ze sestavy béčka nám vypadli tři lidi, z áčka jsme nedostali žádnou posilu. Hrálo za nás pět dorostenců. Upřímně jsem se bál, že dostaneme strašnou nakládačku. Myslím si, že kluci hráli zodpovědně a že jsme podali super výkon. Přesto výhra domácích byla asi zasloužená, protože Benátky byly fotbalovější. Já jsem však spokojen a kluky musím za výkon pochválit. Mladí ukázali, že to mohou hrát. Je na čem stavět."

Předzápasové představení soupeře z Čáslavi naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Benátky – FK Čáslav "B" ZDE!

VÝSLEDKY 24. kola Krajského přeboru :

Příští 25. kolo v 17:00 hod., SOBOTA: Un.Beroun – SK Benátky (pátek 18°°), Sp.Příbram – Ovčáry (10:15), Poděbrady – Semice, Tn.Rakovník – Klecany, N.Ves p/Pl. – Pol.Nymburk, NEDĚLE: Sedlčany – Jílové, Čáslav "B" – Louňovice, Dobřichovice – Dl.Lhota.