Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 7.kolo 25.09.2011

SK Polaban Nymburk   SK Benátky
3:2
( 2:1 )

Doležal – Ott, Novotný, Nedorost – Jareš, Holý, Čejka, Bobek, Říha (72. Jiří Jech) – Mareš, Ryšánek (69. Havlík)

Diváků: 200

Gabriel – Rosenkranz (80. Šťastný), Kolář, Cruz, Reichert – Smetana (37. Šimek), Vodák, Karásek, Martin Korec (51. Michal Korec), Korejza – Kozma

 
góly: 1. Ryšánek, 26. Holý, 53. Bobek (pen.) – 20. Karásek, 71. Michal Korec
karta: 10. Bobek, 18. Ryšánek, 77. Havlík – 36. Vodák, 34. Karásek, 52. Gabriel, 57. Šimek, 89. Šťastný
karta:
rozhodčí: Svoboda J. – Benák, Šmejkal, delegát: Holý
  Střely na branku: 10:6
Střely mimo: 5:6
Rohové kopy: 5:1
Ofsajdy: 1:2
Fauly: 15:27
Hráč utkání:
Hráč utkání:

Průběh zápasu

Ryšavý sudí zkazil benáteckému týmu nedělní odpoledne !

Program sedmého kola krajského přeboru nabídl mimo jiné zápas mezi třináctým Polabanem Nymburk a jedenáctými Benátkami nad Jizerou. Domácí ztráceli na svého soupeře před utkáním jeden bod. Tento zápas, takříkajíc o šest bodů, řídil ryšavý rozhodčí Jindřich Svoboda z Ratboře u Kolína, který je po celých středních Čechách znám, kromě svého vzhledu, také i díky osobitému pískání. A právě pan Jindřich Svoboda s kolegy Benákem a Šmejkalem se nakonec stali hlavními postavami tohoto nedělního utkání.

Kvůli nepříznivým výsledkům z několika posledních utkání sáhl trenérský tandem Samuel-Nejedlý k několika změnám v základní sestavě. Na lavičce začínal mladý útočník Šťastný, zranění vyřadilo před zápasem ze hry Beneše. Největší překvapením bylo obsazení postu gólmana, kdy zkušeného Bejra nahradil dvacetiletý Jiří Gabriel.

Byl to právě Jiří Gabriel, který hned v první minutě zápasu vyrobil chybu, která stanovila vedení domácího družstva. Nymburští zahrávali přímý kop, Ryšánek se uvolnil přes Koláře a z požehnaného úhlu vystřelil na Gabriela, kterému proklouzl míč pod tělem. Hostující gólman však stačil balon  před brankovou čárou vyhrábnout zpět do hřiště. Domácí dále hráli, ale k údivu všech přítomných, pomezní rozhodčí  Benák běžel k půlce hřiště, čímž signalizoval vstřelenou branku, kterou Jindřich Svoboda také uznal – 1:0. Hosté se však z prapodivné branky nepoložili a v následujících minutách byli lepším týmem. Za jejich aktivitu byli po zásluze odměněni. Po přiťuknutí Reicherta vypálil ze sedmadvaceti metrů Milan Karásek a jeho střelu si srazil do vlastní branky nymburský kapitán Ott – 1:1. Hosté nadále svírali domácí, avšak z ojedinělého útoku paradoxně inkasovali. Kolář nepokryl rychlého Ryšánka, jehož střelu od rohového praporku vyrazil Gabriel před vápno, kam naběhl zkušený Holý, připravil si palebnou pozici a zavěsil pod břevno – 2:1. Až v tuto chvíli hostující aktivita trochu opadla, na vině byla také Svobodova píšťalka, která často přerušovala  akce hostí, z velké míry po útočných faulech zády k bráně. Ve 32. minutě měli domácí výhodu přímého kopu. K míči se postavil Nedorost, jehož tvrdá střela vypadla nejistému Gabrielovi z ruky. Míč zamířil těsně nad břevno hostující branky. Po následném rohu se opět nymburští dostali do zakončení, jejich pokus vyhlavičkoval z brankové čáry Kozma. Při této akci byl ošklivě zraněn na noze hrubým šlapákem benátecký Smetana. To vše za němého přihlížení hlavního rozhodčího pana Svobody, který nakonec paradoxně udělil žlutou kartu za protesty hostujícímu kapitánovi Karáskovi. Smetana musel vystřídat s prasklou kopačkou a s hlubokou ranou na nártu, která si ve večerních hodinách v mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici vyžádala několik stehů. Až následný rentgen vyloučil zlomeninu. Vyrovnat mohl deset minut před koncem prvního poločasu Vodák, který ale neuspěl tváří v tvář gólmanu Doležalovi.

Na začátku druhé půle se domácí prezentovali povedenou akcí, kdy se do zakončení dostal Říha, toho však Gabriel vychytal. V 52. minutě zahrávali Nymburští další z početných přímých kopů. Centr Nedorosta v poklidu zkrotil Gabriel, pak však zcela zbytečně nakopl domácího útočníka, z čehož pramenil pokutový kop. Ten s jistotou proměnil Jan Bobek3:1. Hosté však neskládali zbraně. Šimek se tlačil do šance, poté se mu ale zamotal míč mezi nohy a o míč přišel. Za několik vteřin si vysloužil žlutou kartu za řeči. Objektivně musíme uznat, že také hosté měli výhodu několika přímých kopů, které však byly v zárodku utnuty Svobodovou píšťalkou, která VŽDY signalizovala útočný faul. V 64. minutě pálil z otočky Šimek, jeho pokus však do branky nemířil. V 71. minutě si slabší chvilku vybral také domácí gólman Doležal, jehož překonal střelou zpoza vápna Michal Korec. Míč prolétl Doležalovi skrz prsty a hosté byli zpět ve hře – 3:2. O tři minuty později zůstal na trávníku v blízkosti hostující střídačky ležet benátecký Kozma s vyraženým dechem. Podle sudího Svobody se opět jednalo o čistý zákrok. Což si rozhodně nemysleli trenéři hostujícího týmu. Hlavní rozhodčí na jejich výtky s lehkým úsměvem a vyzařující arogancí absolutně nereagoval. O další dvě minuty později ale jeho píšťalka přeci jen zapískala, to když si před Doležalem zpracoval míč Karásek na prsa a chystal se vystřelit. Dle mínění hlavního rozhodčího si míč zpracoval pomocí ruky! Pět minut před koncem mohl zvýšit domácí vedení Bobek střelou z přímého kopu, míč však letěl těsně nad branku. V 89. minutě dostal ještě hostující Šťastný žlutou kartu za přílišné řečnění. Samotný zápis karty trval Svobodovi 39 vteřin. Hosté byli o několik málo sekund překvapeni tím, že ač byl dlouho ošetřován zraněný Kozma či zdravotně indisponovaný domácí Ryšánek, proběhlo několik střídání, tak se budou nastavovat pouze dvě minuty. Ještě více však byli konsternováni, když na světelné tabuli naskočila devadesátá minuta a hlavní rozhodčí pan Jindřich Svoboda z Ratboře na Kolínsku ihned při útočné akci hostí ukončil zápas!!!Je mi z toho špatně, ale nenadělám nic,“ nechal se slyšet po konci zápasu domácí útočník Mareš, kterého patrně takováto výhra ani příliš netěší.

Při odchodu do kabin byl hlavní rozhodčí fyzicky napaden jedním z fanoušků. To nenechalo chladným jednoho z urostlých nymburských "pořadatelů" (který snad ani nebyl cedulkou označen), který se v několika následujících sekundách projevil jako méně inteligenčně vybavený, když onoho fanouška strčil ze schodů a nakopl do obličeje. Nad čím však zůstává rozum stát je napadení vedoucího mužstva Benátek nad Jizerou, který musel po zápase do rozhodcovské kabiny. Kam však nebyl tím samým "pořadatelem" vpuštěn, ba co víc, byl také napaden, strčen do místního neupraveného štěrku na zemi. Při pádu se mu rozbil mobilní telefon. Situace musela uklidňovat až přivolaná Policie ČR. Všemu navíc z několikametrové vzdálenosti a s potutelným úsměvem přihlížel delegát svazu pan ing. Václav Holý.

Dále se také můžeme jen domnívat, jestli rozhodčí J.Svoboda toto napadení po utkání zapsal do zápisu, nebo jestli tomuto incidentu nevěnoval pozornost a nechce domácímu klubu dělat zbytečné komplikace. Proč? To se můžeme také jen domnívat. Zřejmě z toho důvodu, aby nemusel domácí tým platit mastnou pokutu pro nedostatečnou pořadatelskou službu, nebo aby mu nebylo po několik dalších domácích zápasů zavřeno hřiště. Fotbalový Bůh asi nežije, nebo mu z toho musí být velmi špatně. 


Trenér Benátek Vladislav NEJEDLÝ: „Po takovém zápase každý přemýšlí, zda má smysl v této džungli hrát a stěžovat si na rozhodčí je již otřepané klišé. Jak, ale vysvětlíte mladému nezkušenému hráči, že toto k fotbalu na krajské úrovni patří. Nelze se divit, že kluci radši skončí nebo  hrají nižší soutěž. Nejhůře jsou na tom fotbaloví funkcionáři, kteří neustále apelují na hráče a přesvědčují je o smyslu bojovat proti větrným mlýnům. Vítězové jsou přeci jasní - fotbaloví rozhodčí, kteří se již neštítí ničeho!"

Předzápasové představení soupeře z Nymburka naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Polaban Nymburk – SK Benátky ZDE!

PROGRAM: 7.kolo krajského přeboru ZDE!

VÝSLEDKY 7. kola krajského přeboru :

  • Pol.Nymburk – SK Benátky 3:2 (2:1)
  • Mn.Hradiště – SK Rakovník 3:2 (1:1)
  • Čáslav "B" – Dobřichovice 4:3 (2:1) článek
  • Nové Strašecí – Sedlčany 3:0 (1:0) článek 1 a 2
  • Kutná Hora – Louňovice 1:0 (0:0) článek 1 a 2
  • Dobrovice – Úvaly 2:0 (1:0) článek 1 a 2
  • Un.Beroun – Libiš 1:0 (0:0) článek 1 a 2
  • Tn.Rakovník – Český Brod 1:3 (0:2) článek 1 a 2

Příští 8. kolo v 16:00  hod.: SOBOTA: Libiš – Tn.Rakovník (10:15), SK Rakovník – Dobřichovice, Louňovice – Polaban Nymburk, Český Brod – Kutná Hora, NEDĚLE: SK Benátky – Nové Strašecí, SK Úvaly – Čáslav "B", Sedlčany – Dobrovice, Mn.Hradiště – Un.Beroun.