Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 10.kolo 16.10.2011

SK Benátky   FK Zenit Čáslav "B"
2:1
( 1:0 )

Bejr – Kolář, Karásek, Rosenkranz, Mareš – Reichert, Cruz, Kozma, Novotný – Martin Korec (82. Šťastný), Michal Korec (60. Vodák)

Diváků: 150

Míšek – Matoušek (85. Martin Výborný), Vondra, Váňa, Svoboda – Hájek (73. Dittrich), V. Zikmunda, R. Vajgl (85. M. Král), Žiak – Špičák, Maxa

 
góly: 33. Michal Korec, 65. Cruz – 58. Špičák
karta: 74. Karásek – 40. Špičák, 60. Váňa, 61. Svoboda
karta:
rozhodčí: Nehasil – Myška, Kubečka P., delegát: Hůlka
  Střely na branku: 7:2
Střely mimo: 7:4
Rohové kopy: 2:5
Ofsajdy: 3:3
Fauly: 16:20
Hráč utkání:
Hráč utkání:

Průběh zápasu

Nové koště dobře metlo. Benátky pod novou trenérskou dvojicí vybojovaly důležité body !

Pod vedením nové trenérské dvojice Vladimír Sedláček a Aleš Kubík vstoupili do desátého kola krajského přeboru fotbalisté Benátek nad Jizerou. Oba trenéři také udělali v sestavě několik změn. Do sestavy se vrátili benátečtí Josef Novotný a David Mareš. Ve středu zálohy nahradil Milana Karáska Jan Cruz, který v předchozích zápasech hrával stopera a oba si tak posty vyměnili. To stejné také platilo i o dvojici Jan Rosenkranz a Josef Kolář. Nyní Kolář hrál pravého obránce a Rosenkranz tvořil stoperskou dvojici s Karáskem. V útoku také nastoupili bratři Korcové. Také platilo české přísloví, že nové koště dobře mete, se potvrdilo i v nedělním podvečeru v Benátkách. Benátky se nakonec po více než měsíci mohly radovat ze zisku bodů. Těsnou výhru 2:1 vystřelil ve druhém poločase oskarovou střelou nejlepší hráč benáteckých Jan Cruz. Benátečtí tak s osmi body poskočili o dvě místa – na třináctou pozici.

Benátečtí začali aktivněji než soupeř a už v 9. minutě měl první velkou šanci Martin Korec, jehož vysunul pěknou přihrávkou Novotný. Vybíhajícího Míška ale starší z bratrů Korců neobhodil. V 17. minutě natáhl k dalekonosné střele Jan Cruz, jeho rána jen zhruba o metr přeletěla hostující branku, Míškovi spadl velký kámen ze srdce. O šest minut později to byl opět Cruz, kdo zkusil štěstí z uctivé vzdálenosti, avšak ani v tomto případě jeho dělovka na branku nezamířila. Jedinou šanci Čáslavi uhasil na brankové čáře Kolář, když před dobíhajícím Žiakem odkopl míč na roh a zastoupil tak již překonaného spoluhráče Bejra. Poté Benátky poprvé udeřily. Kozma vysunul Martina Korce, který na malém vápně našel zcela volného svého bratra Michala Korce, jehož střela z malého vápna byla snadnou úlohou – 1:0. Do konce prvního poločasu se už nic vážnějšího nestalo a Benátky tak mohly k poločasové přestávce odcházet do kabin s jednogólovým náskokem.

Benátky se ve druhém poločase snažily být i nadále aktivnějším týmem, ale čáslavská rezerva se z ojedinělé akce dočkala vyrovnávací branky. Několik benáteckých hráčů před tímto gólem nedokázalo míč odkopnout do autu nebo na roh, vzápětí přišla chyba Rosenkranze, kterého obral o balón Žiak, ten tak přistrčil balón Jakubu Špičákovi, který sám před Bejrem nezaváhal – 1:1. Benátky však i po obdrženém gólu chodily aktivněji směrem dopředu a odměnou jim v 65. minutě byla vedoucí branka. Tak dlouho Jan Cruz pálil z dálky, až mu to vyšlo. Jeho rána z dobrých pětadvaceti metrů trefila přesně šibenici a srdíčko benáteckého fanouška muselo zaplesat – 2:1. Zvýšit vedení mohl Martin Korec, který po přistrčení Vodáka šel ze strany sám, vyběhnuvšího Míška však nepřekonal. Hosté se už kromě nepřesné hlavičky Míška k ničemu nedostali a Benátečtí tak po více než měsíci získali body.

Důležité utkání čeká Benátky už v příštím jedenáctém kole. Hráči od Jizery totiž budou zajíždět na půdu nováčka soutěže Sokola Dobřichovice, který je s deseti body jen o dvě příčky nad Benátkami a hrát se tedy bude tzv. „o šest bodů.“


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „Myslím si, že to bylo spíše bojovné utkání než pohledné. Cením si toho, že kluci naplno odmakali celé utkání a na hřišti odevzdali maximum. V této situace, v jaké se nacházíme, bude hodně důležité získávat body. Základní věcí je nasazení, bojovnost, vůle, disciplína. Samozřejmě soupeř měl svoje kvality, ale dle mého názoru jsme vyhráli zaslouženě. Mrzí mne branka, kterou jsme obdrželi. Ale na druhou stranu, když jsem se díval na statistiku, tak jsem zjistil, že v posledních zápasech jsme obdrželi devět gólů. Tímto jsem rád, že jsme dnes dostali jen jeden. I když byl zcela zbytečný po naší chybě. Dnešní výhra by měla být pro hráče povzbuzením do dalších pěti podzimních zápasů, abychom získali co nejvíce bodů. Výhra je hlavně zásluhou hráčů, protože já tu byl zatím jen na dvou trénincích. Takže jsme jen něco málo změnili. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří byli na hřišti a odvedli tam poctivou práci, a tak si myslím, že by to mělo být, když se hraje o záchranu."

Trenér Čáslavi "B" Jiří ANTOŠ: "Nebyl jsem spokojený s nasazením a s přístupem. Soupeř nás přehrával jen větším srdíčkem, prostě více chtěl. Udělali jsme jednu chybu, kterou domácí potrestali. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe a vyrovnávací branku Špičákovi připravil Maxa. Bohužel jsme ale inkasovali opět po individuální chybě, když Matoušek ztratil míč při rozehrávce a soupeř z pětadvaceti metrů vymetl šibenici. Zápas se pak už jen dohrál v bojovném duchu, domácí si připsali tři body jen díky vyšší bojovnosti. V tom nás jednoznačně předčili. Především mě ale mrzí výkon v prvním poločase, kdy jsme nebyli vůbec aktivní a nenavázali na předchozí utkání."

Předzápasové představení soupeře z Čáslavi naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Benátky – FK Zenit Čáslav "B" ZDE!

PROGRAM: 10.kolo krajského přeboru ZDE!

VÝSLEDKY 10. kola krajského přeboru :

  • SK Benátky – FK Čáslav "B" 2:1 (1:0)
  • Český Brod – Nové Strašecí 1:0 (0:0) článek
  • Sokol Libiš – Pol.Nymburk 3:0 (2:0) článek 1 a 2 a 3
  • Sedlčany – Dobřichovice 2:0 (1:0) článek
  • Un.Beroun – Tn.Rakovník 1:1 (1:0) článek 1 a 2
  • Mn.Hradiště – Kutná Hora 2:2 (0:0) článek 1 a 2
  • Louňovice – Dobrovice 2:2 (0:2) článek
  • SK Rakovník – Úvaly 0:0 (0:0) článek 1 a 2

Příští 11. kolo v 15:30  hod.: SOBOTA: Sokol Dobřichovice – SK Benátky, Tn.Rakovník – SK Rakovník, Dobrovice – Č.Brod, N.Strašecí – Libiš, NEDĚLE: Kutná Hora – Un.Beroun, Čáslav "B" – Louňovice, Pol.Nymburk – Mn.Hradiště, Úvaly – Sedlčany.