Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 5.kolo 06.09.2014

FK Náchod   SK Benátky
2:3 np
( 2:0 ) ( na pk. 1:3 )

Baláž – Moravec, Bohuslav, Kábrt, Punar – Simon, Novotný, Vlček (67. Vejprava), Petr (70. Brich) – Vaněček (74. Biederman), Rompotl (90. Hubka)

Diváků: 200

Hankič – Flachbart, Karásek (58. Borovička), Murárik, Horák – Jiránek (46. M. Novotný), Buryán, Mižič (46. Martin Korec), Smetana, Klain (67. Kamlach) – Škarecký

 
góly: 20. Simon, 31. Vaněček – 66. Buryán, 82. + rozh. pen. Martin Korec
karta: 69. Kábrt – 27. Karásek, 53. Klain, 88. Buryán
karta:
rozhodčí: Brychta – Fojtík, Novotný Z.
delegát:
Štěpánek Vladimír
  Střely na branku: 5:10
Střely mimo: 2:8
Rohové kopy: 4:4
Ofsajdy: 2:3
Fauly: 16:18
Hráč utkání:
Patrik Rompotl
Hráč utkání:
Hidajet Hankič

Průběh zápasu

Benátky dokázaly odvrátit nepřiznivý stav a bod navíc braly opět v penaltách !

Benátečtí fotbalisté opět dokázali, že střelba pokutových kopů je v letošní sezóně jejich doménou. Cesta k nim ale byla v Náchodě těžká – přetěžká. Po nadějném úvodu domácí hosty dokonale zmrazili dvěma vstřelenými brankami. Odpověď na tuto ledovou smršť hledali Sedláčkovi svěřenci do konce první půle marně. V tom druhém poločase už však v Náchodě vládlo jen jedno mužstvo. Benátečtí si zlepšenou hrou vynutili pokutové kopy, které naprosto ovládli. Domů se tak Benátečtí vraceli spokojeni, avšak pokárání za hru v prvním poločase si rozhodně zasloužili. Hosté se museli také v Náchodě obejít bez gólmana Lukáše Jíry, jenž ulehl do postele s angínou. Mezi třemi tyčemi jej nahradil mladý rakouský brankář Hidajet Hankič z Mladé Boleslavi. Držitel dvou prvoligových startů si v zápase vedl excelentně. V důležitých chvílích benátecké mužstvo podržel a svůj výkon potvrdil lapením dvou penalt.

Jak již bylo řečeno, úvod patřil hostům. Ti se častěji usazovali na útočné polovině, ale až na nepříliš nebezpečnou střelu Škareckého či dalekonosný pokus Klaina se na nic nezmohli. Varování přišlo záhy. Se Simonovým sólem si ale Hankič dokázal poradit. Ve 20. minutě nedokázal odkopnout Murárik míč od Vaněčkových kopaček. Domácí vysoký útočník vysunul Patrika Simona, který střelou podél brankáře Hankiče poslal svůj tým do vedení – 1:0. Náchodské tato branka určitě nakopla a nemuselo zůstat jen u ní. Centr z pravé strany zakončoval hlavou Vaněček, avšak těsně minul. Ve 31. minutě už ale hosté klopili zrak do perfektně připravené hrací plochy podruhé. Centr od rohového praporku hlavičkoval Rompotl, Hankič předvedl výborný zákrok, avšak míč se dostal na kopačky Jakuba Vaněčka, který prostřelil hradbu těl a poslal domácí do dvoubrankového vedení – 2:0. Zlomový moment zřejmě přišel pět minut před poločasovou přestávkou. Po další hrubici hostujících obránců spěchal na Hankiče zcela osamocený Vaněček, který si tentokrát na mladém brankáři vylámal zuby. Zmrazit východočeské hráče mohli hosté těsně před poločasovým hvizdem. Do Flachbartova centru vložil nohu Buryán, avšak též Baláž předvedl výtečný zákrok, tísněný Mižič následně nedokázal trefit odkrytou část branky.

Do druhé půle udělal nespokojený hostující trenér dvě změny. Ze hřiště stáhl Mižiče s Jiránkem, místo kterých poslal na trávník Martina Korce a Matěje Novotného. Již od prvních minut Benátečtí naznačovali, že se s první divizní porážkou nechtějí smířit. Nutno dodat, že domácí jim to svým nedůrazem značně ulehčovali. V první šanci se objevil Matěj Novotný, míč za Balážovými zády ale neskončil. Útočné choutky hostům šmakovaly, avšak občas zapomněli na zadní vrátka. Tak jako v 50. minutě, kdy zakončoval nejmladší hráč na hrací ploše Vlček, jehož střela byla ale na poslední chvíli sražena na rohový kop. Obrovskou šanci na navýšení výsledku měli domácí v 54. minutě. Simon zahrával trestný kop z velmi nadějné pozice, našel Rompotla, jehož ale vychytal Hankič. Na druhé straně si na Baláže nepřišel Škarecký s Matějem Novotným.  V 66. minutě se ale hráči z Pojizeří už radovali. Horákova přihrávka s velkým štěstím prošla na Buryána, který poslal míč na pravou stranu na Matěje Novotného, ten mu ho obratem vrátil a Jan Buryán skákavou střelou zaskočil Baláže – 2:1. Tento inkasovaný gól nahlodal náchodské sebevědomí jako kůrovec zdravý strom. Příhru střídajícího Borovičky mohl přetavit v gól Škarecký, avšak nebylo mu přáno, zamířil o píď vedle levé tyče. Osm minut před koncem však domácí umlčel Martin Korec, který vložil svoji hlavu do přesného Borovičkova centru – 2:2. Hosté byli při chuti, kdežto opaření domácí horko těžko bránili alespoň bodový zisk. Poslední příležitost měl Kamlach, jehož pokus ale Baláž lapil.

Utkání tedy dospělo k pokutovým kopům, které nejsou ani pro jeden tým vůbec cizí. Zahajovali Benátečtí. Míč si postavil tradiční exekutor Jan Flachbart, jenž poslal Baláže na druhou stranu a s přehledem proměnil – 0:1. Domácí Patrik Simon mířil k levé tyči, tygří skok Hankiče mu ale zkazil radost – 0:1. Chladnou hlavu následně zachoval Martin Korec, který mířil podobně jako Flachbart na opačnou stranu, než skákal brankář Baláž – 0:2. Vyššími soutěžemi protřelý Jan Hubka zakončoval doprostřed branky, avšak trefil Hankičovu nohu, od které se míč odrazil mimo – 0:2. Přiblížit dvěma bodům mohl Benátecké Škarecký, ale také Baláž předvedl, že pokutové kopy chytat umí a střelu k levé tyči zneškodnil – 0:2. Na druhé straně zvládl těžkou situaci Jan Kábrt. Hankič si na tvrdou střelu domácího hráče sáhl, přesto míč skončil v pravé šibenici – 1:2. Za benátecké se chopil míče Martin Borovička, který tvrdou střelou k pravé tyči nedal Balážovi žádnou šanci zasáhnout – 1:3. Domácí museli proměnit. Tomáš Vejprava však trefil pouze pravou tyč, čímž rozhodl o tom, že jeho tým bonusové body nezíská – 1:3. (Penalty proměnili: Kábrt – Flachbart, Martin Korec, Borovička. Neproměnili: Škarecký – Simon, Hubka, Vejprava)

Benátky tak boří veškeré historické tabulky. Z pěti kol čtyři zápasy poslaly k penaltovému rozstřelu, ve kterém pokaždé zvítězily. Nyní budou v domácím prostředí hostit Letohrad, který by ale jistě chtěly porazit za tři body!


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „Každý poločas byl dnes jiný. V prvním jsme hráli patnáct minut dobře. Drželi jsme míč, kombinovali jsme, byli jsme lepším týmem, avšak nevytvořili jsme si žádnou brankovou příležitost. Domácí v té době jednu, kdy nás podržel brankář. Poté jsme ale úplně přestali hrát. Po banálních chybách v obranné fázi jsme inkasovali dvě branky. První byla ze hry, kdy jsme špatně pokryli soupeřova hráče, ta druhá po standardní situaci, z rohového kopu, kdy jsme nechali náchodského hráče hlavičkovat, náš gólman tuto šanci ještě zázračně vyrazil, ale přesto se Náchodští dorážkou prosadili. Do druhé půle jsem vystřídal a trošku přeskupil řady. Od 60. minuty jsme začali hrát na dva útočníky a od této chvíle jsme jednoznačně měli hru pod kontrolou. Dost důležitý byl kontaktní gól na 1:2. Rozhodně jsme si vyrovnání zasloužili. Myslím si, že při větším štěstí jsme odsud mohli mít i tři body. Za smazání nepříznivého stavu 0:2 musíme být rádi. Penalty byly dnes jasnou záležitostí našeho týmu. Stále jsme v nich vedli, velmi dobře chytal brankář Hankič. Nemám tím na mysli pouze penaltový rozstřel, také v celém zápase nám strašně pomohl, protože chytil tři jasné góly. Stěžejní bylo zneškodnění sóla za stavu 0:2. Těžko bychom umazávali tříbrankové manko."

Trenér Náchoda Radovan HROMÁDKO: „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byl fotbalovější náš tým. Vypracovali jsme si čtyři vyložené šance, ze kterých jsme dvě dokázali proměnit. Už začátek druhé půle byl z naší strany špatný. Dostali jsme se pod tlak, přestal nám hrát střed zálohy i levá strana. Přesně z těchto prostorů soupeř zaslouženě vyrovnal. Penalty jsou už loterie."

Předzápasové představení soupeře z Náchoda naleznete ZDE!

ON-LINE: FK Náchod – SK Benátky ZDE!

CELÉ VIDEO: FK Náchod – SK Benátky ZDE!

VIDEA k jednotlivým zápasům naleznete ZDE!

Článek z webu soupeře naleznete ZDE!

VÝSLEDKY 5. kola DIVIZE "C":

  • FK Náchod – SK Benátky 2:3 np (2:0)
  • Kutná Hora – Jablonec n/J. 2:3 np (1:2)
  • Ústí nad Orlicí  – Č.Třebová 2:1 np (1:0)
  • Pardubice "B" – Týniště n/O. 3:1 (1:0) 
  • Trutnov – Pěn./Turnov 4:0 (3:0)
  • Č.Brod – Vysoké Mýto 1:0 (0:0) 
  • Letohrad – Živanice 1:0 np (0:0) 
  • Dobrovice – Dvůr Králové st. 17.9.

Příští 6. kolo v 17:00 hod., SOBOTA: Č.Třebová – Pardubice "B",  Dvůr Králové – Vysoké Mýto, Jablonec n/J. – Náchod, Živanice – Ústí n/O., Dobrovice – Trutnov, NEDĚLE: Benátky – Letohrad, Pěn./Turnov – Kutná Hora.