Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 20.kolo 06.04.2014

SK Benátky   TJ Tatran Rako Rakovník
1:2
( 0:1 )

Vlk – Borovička, Karásek, Jakubec (84. Murárik), Horák – M. Novotný (66. Kamlach), Buryán, Smetana (46. Sosnovský), Jiránek – Škarecký, Martin Korec

Diváků: 190

Zach – Výborný, Vecka, L. Beneš, Pidrman – V. Mutinský (65. Melichar), L. Šika, L. Mrázek (83. Verner), Gögh (69. Gloser) – P. Kučera, Schwendt

 
góly: 71. Borovička – 3. Schwendt, 82. Melichar
karta: 44. Jakubec, 89. J. Novotný – 12. Šika, 27. Beneš, 87. Schwendt
karta: 67. Zach
rozhodčí: Hůla – Košťálek, Divílek
delegát:
Škvára Eduard
  Střely na branku: 3:4
Střely mimo: 3:3
Rohové kopy: 5:1
Ofsajdy: 6:0
Fauly: 14:14
Hráč utkání:
Martin Borovička
Hráč utkání:
Petr Kučera

Průběh zápasu

Benátky předvedly matný výkon a všechny body bral soupeř !

Zápas se zvláštní hořkostí mají za sebou benátečtí fotbalisté. Což o to, nedalo se očekávat, že by profrčeli jarní částí krajského přeboru bez ztráty kytičky, avšak domácí utkání proti Tatranu Rakovník rozhodně prohrát neměli. Uveďme dva hlavní aspekty, proč se to nepodařilo. Chyby hledejme zejména u sebe. Žádná střela na branku v první půli, mírné zlepšení v té druhé, avšak nejnebezpečnější situace vzešli pouze z přímých kopů z Borovičkových kopaček a hlavně nesmyslné a triviální chyby v obraně, které hosté potrestali „jen“ dvakrát.  Krátce se musíme také zastavit u výkonu hlavního rozhodčího pana Hůly s nohsledem Košťálkem. Tato dvojice totiž Benátecké pískala proti Tatranu v letošní sezóně podruhé a v obou případech na ni zůstaly nepěkné vzpomínky. Suma sumárum – výsledek 1:2, který zaručuje, že ve zbytku páté nejvyšší soutěže ještě bude o co hrát.

Lepší úvod si snad hosté ani nemohli přát. Zmatky před brankářem Vlkem využil už ve 3. minutě Zdeněk Schwendt, jenž po přiťuknutí Kučery mířil přesně k pravé tyči. I když si Vlk na míč stihl sáhnout, v cestě do branky mu zabránit nedokázal – 0:1. O čtvrt hodiny později to mohlo vypadat s domácími ještě hůř. Schwendt předvedl, že má v posledních měsících formu jako hrom a z levé strany pospíchal sám na Vlka, který velmi dobrým zákrokem vyrážel na rohový kop. Benátečtí možná byli fotbalovějším týmem, z velké míry je ale brzdila vlastní nepřesnost, a pak také praporek pomezního rozhodčího Divílka, jenž do 25. minuty zvedl pětkrát ofsajd. Za zmínku tak snad stojí jen Korcova skákavá střela, proti které nemusel Zach zasahovat. Jak již bylo řečeno, v první půli Benátečtí ani jednou nevyzkoušeli pozornost mladého brankáře v barvách Tatranu Rakovník. Na tým, který chce usilovat o postup do divizní společnosti, je tato bilance opravdu bídná.

Určité zlepšení nastalo ve druhé půli. Domácí stále diktovali tempo hry, avšak pořád tomu něco chybělo. V 53. minutě si po faulu na Škareckého postavil míč k rozehrání trestného kopu Borovička. Jeho parádní střelu do pravé šibenice však ještě lepším zákrokem vyškrábl Zach na rohový kop. O tři minutky později přišly dvě velké minely stopera Karáska. Při té první spěchal na Vlka zcela osamocený Schwendt, vzdálenější tyč ale o píď minul. Netrvalo dlouho a pomalou malou domů vystihl Kučera, přeloboval Vlka, ale s ním i branku. Také Benátečtí si vypracovali velmi dobrou gólovou příležitost. Korec vysunul Škareckého, který se snažil obstřelit Zacha, ten ale znovu Tatran podržel a míč vyrazil. V 67. minutě spěchala na Zachovu branku hned dvojice benáteckých hráčů. Odpovědnost vzal na sebe Korec, který se snažil před pokutovým územím obejít hostující gólmana, jenž jej evidentně poslal na trávník. Nemohlo následovat nic jiného než červená karta a trestný kop, kterému musel čelit náhradník Gloser. Téměř čtyři minuty se nehrálo, poté si opět postavil míč Martin Borovička a střelou na opačnou stranu, než kam namířil tu předchozí, rozradostnil benátecké fandy – 1:1. Domácí ožili a tlačili svého soupeře před náhradního gólmana, ten ale příliš práce neměl. Naopak v 82. minutě hosté udeřili z ojedinělé akce.  Po několika odrazech a hlavně dalšímu nedůrazu před Vlkem se dostal míč na kopačky střídajícího Víta Melichara a jásali pro změnu hosté – 1:2. Co se dělo v závěrečné pětiminutovce, netřeba snad ani komentovat. Nervózní domácí se několikrát provinili proti pravidlům, po čemž následovala série přímých kopů. Když už se Benátečtí dostali na útočnou polovinu a vybojovali naprosto, ale naprosto, jasný rohový kop, byl jim pomezním rozhodčím Košťálkem odepřen. Stejně tak přímý kop po zákroku na Škareckého, jehož nohu zdobí nepěkný otok. Část z tříminutového nastavení hry ukrojilo téměř minutové zapisování žluté karty pro rozcvičujícího se Josefa Novotného, který na sebe neoblékl rozlišující trikot. V poslední nastavené minutce domácí přesto kopali rohový kop. Po několika odrazech se dostal míč za Gloserova záda, avšak Košťálkův praporek vyletěl opět vzhůru. Nyní musíme říci, že se zřejmě jednalo o drobný ofsajd, takže verdikt pomezního rozhodčího byl asi správný.

Znovu se musíme opakovat, Benátečtí ale musí hledat chyby u sebe. Bylo jich více než dost. Hráči nesmí létat v oblacích, přistupovat k zápasům zodpovědně a hlavně při příštím domácím zápase rozhodně daleko lépe pobavit místní diváky, kterých se sešlo téměř dvě stě, což je velmi pěkné číslo.


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „Panuje u mě velké zklamání. Do zápasu jsme vstoupili špatně a brzy inkasovali. V naší hře mi chybělo fotbalové srdce, navíc jsme vzadu dělali spoustu chyb. Po prvním poločase jsme tedy zaslouženě prohrávali, vždyť jsme si připsali pouze jednu střelu, a to ještě mimo. Ve druhé půli nastalo zlepšení, podařilo se nám vyrovnat. Soupeř navíc hrál o deseti, avšak vyrobili jsme další chybu v obranné fázi a opět jsme inkasovali. Jsem nespokojen s výkonem celého mužstva, zvláště pak s některými hráči. Věřím tomu, že se z této prohry ponaučíme. Po osmi vítězných zápasech přišla facka a já jen věřím, že se v příštím utkání náš herní projev diametrálně zlepší."

Trenér Tn.Rakovník Libor ŠÍMA: „Přijeli jsme sem bránit a nenechat soupeře vstřelit branku, což se nám podařilo. Nečekaně jsme ve třetí minutě proměnili první brejkovou situaci. Kluci zápas odbojovali, v hlavičkových soubojích jsme byli lepším týmem. Neříkám, že zápas byl na vítězství, remíza by mu asi slušela více, avšak byli jsme efektivnější ve střelbě, takže asi kvůli tomu jsme zaslouženě vyhráli. Ve druhé půli jsme navíc neproměnili ještě další dvě stoprocentní šance."

Předzápasové představení soupeře z Tn.Rakovník naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Benátky – Tn.Rakovník ZDE!

CELÉ VIDEO ze zápasu naleznete ZDE!

Článek z webu soupeře naleznete ZDE!

VÝSLEDKY 20. kola Krajského přeboru :

Příští 21. kolo v 16:30 hod., SOBOTA: N.Strašecí – SK Benátky, Libiš – Čelákovice (10:15), Sp.Příbram – Vraný (10:30), Čáslav "B" – Klecany, Tn.Rakovník – Un.Beroun, Ovčáry – Semice, Jíloviště – Sedlčany, NEDĚLE: Pol.Nymburk – Dobříš.