Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 12.kolo 28.10.2012

SK Benátky   TJ Tatran Sedlčany
4:3
( 2:1 )

Jíra – Rosenkranz, Karásek, Jakubec, Horák (90. Fingerhut) – Jiránek, Smetana, Třasák, Martin Korec – Michal Korec (85. Hrdlička), Šimek (66. Mareš)

Diváků: 70

Bosák – Bartůšek (77. Pešek), Pudil, Řehák, M. Valsa, Fejtl, Dvořák (84. Matoušek), Kopřiva, Soldát, Lípa, R. Valsa

 
góly: 26. Jiránek, 34. Třasák, 46. Šimek, 81. Mich. Korec – 30. Martin Valsa, 47. a 76. Lípa
karta: 43. Řehák, 57. Bartůšek
karta:
rozhodčí: Brejník – Pejša T., Švagr
delegát:
Drahoš Pavel
  Střely na branku: 6:4
Střely mimo: 2:3
Rohové kopy: 1:3
Ofsajdy: 6:5
Fauly: 21:16
Hráč utkání:
Josef Jiránek
Hráč utkání:
Luboš Soldát

Průběh zápasu

Benátky doma porazily sympaticky hrající Sedlčany !

První sněhová nadílka v podzimní části fotbalové sezóny zaskočila o uplynulém víkendu nejeden fotbalový klub a řada zápasů tak z důvodu nezpůsobilé hrací plochy musela být odložena. Jednalo se především o sobotní duely. Benátecký správce Rudolf Košťál však v neděli hřiště připravil tak, že na něm duel Krušovického krajského přeboru mezi Benátkami a soupeřem ze Sedlčan, mohl být sehrán a oba trenéři si tak kvalitu hrací plochy pochvalovali. Domácí chtěli odčinit porážku z předchozího domácího zápasu s Berounem a zároveň navázat na kvalitní výkon a výhru z minulého kola z Poděbrad. Sedlčany v podzimní části příliš neoslňují a do Benátek přijely v roli papírového outsidera. Musíme také ale dodat, že hosté ze Sedlčan podali v Benátkách dobrý výkon, který určitě neodpovídá jejich třinácté pozici v krajské tabulce.

Zdravotní potíže do hry nepustily jedničku týmu Davida Procházku, a tak si premiéru před domácími diváky v dresu „A“ týmu odbyl benátecký odchovanec brankář Lukáš Jíra. Úvod utkání byl z obou stran opatrný, první šance byla k vidění až ve 21. minutě, kdy o sobě dal poprvé vědět nejlepší sedlčanský střelec Martin Valsa. Ten si naběhl za záda benátecké obrany, avšak svou střelou rozvlnil jen boční síť domácí branky. Ve 26. minutě už se ale poprvé měnilo skóre. Z první vážnější příležitosti hráči od Jizery skórovali. Na centr kondičního trenéra prvoligové Mladé Boleslavi Martina Třasáka si naběhl Josef Jiránek a hlavou umístil míč mimo dosah brankáře Bosáka – 1:0. O minutu později se už svěřenci trenérů Sedláčka a Kubíka bývali mohli radovat z dvoubrankového náskoku. Michal Korec spolu s Josefem Jiránkem vyrazili do hokejového přečíslení dvou na jednoho, vyměnili si balón a Korcovu finální střelu skvělým zákrokem zneškodnil hostující gólman Bosák. Přesně po půlhodině hry přišel souboj Martin Valsa a Lukáš Jíra podruhé. Tentokrát byl úspěšnější sedlčanský kanonýr, který si naskočil na centr z levé strany a balón hlavou umístil do pravého horního růžku Jírovi brány – 1:1. Ještě v první půli ale domácí překlopili pomyslné misky vah na svou stranu. Martin Třasák zahrával přímý kop z pravé strany a přízemní střelou podél zdi překvapil Bosáka, před kterým ještě přeběhl Jiránek – 2:1. Do konce první půle ještě zahrozili hosté Fejtlem, jehož dalekonosný pokus skončil na tyči a domácí Třasákem, který sám před Bosákem pálil vedle.

Kdo se na počátku druhého poločasu ještě zdržel v hospodě nebo u fronty na párek, litoval. Hned ve 46. minutě totiž Jiránek svým centrem oslovil k zakončení Radka Šimka, který střelou k tyči dal Benáteckým dvoubrankový náskok – 3:1. Z něj se ale domácí neradovali vůbec dlouho. O minutu později se totiž prosadili hosté ze Sedlčan. Po rohovém kopu Pavel Lípa střelou hodnou označení fotbalového Oskara trefil naprosto přesně pravou šibenici, gólman Jíra byl bez šance – 3:2. A hosté rázem zjistili, že mohou hrát i směrem dopředu a dokumentoval to například v 54. minutě Dvořák, který napřáhl a jen těsně přestřelil benáteckou branku. Benátečtí pak své těsné vedení drželi, ale neudrželi. V 76. minutě se chopil přihrávku přes šířku hrací plochy opět Pavel Lípa a z úhlu svým druhým gólem v utkání střelou k tyči vyrovnal gólový účet už tak na branky bohatého utkání – 3:3. Ještě to však nebylo poslední gólové slovo. To měly Benátky. Aktivní Jiránek vypálil v 81. minutě na Bosáka, kterému míč vypadl z náruče a dobíhající Michal Korec tak dokázal prostřelit padajícího gólmana hostí – 4:3. V samém závěru měl ještě šanci Jiránek, ale pálil do ochranné sítě. Mrzet ho to však nemuselo, protože sudí Aleš Brejník, který zápas odpískal s velkým přehledem totiž následně ukončil toto utkání.

Sedmdesátka diváků, která v tomto mrazivém podzimním počasí zavítala na benátecký fotbalový stadion, rozhodně nelitovala. Viděla totiž celkem sedm branek a většina příznivců nakonec byla spokojena, neboť všechny tři body po výhře 4:3 zůstaly v Benátkách. Benátečtí tak poskočili v tabulce na 5. místo s tříbodovou ztrátou na druhé místo. Několik týmů však má ještě odložené zápasy k dobru. V příštím kole Benátky vyrazí na půdu nedalekých Semic, které jsou staronovým účastníkem krajského přeboru, a zatím se jim příliš nedaří, okupují totiž 14. pozici.


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „V dnešním zápase jsme byli šťastnějším mužstvem. Získali jsme velmi důležité tři body. Dnešní utkání bylo samozřejmě zajímavé zejména pro diváka, protože padlo sedm branek. Vytvořili jsme si další šance, které jsme bohužel neproměnili. Ale také jsme dost chybovali vzadu, proto skončil zápas takto divokým výsledkem. Myslím si, že soupeř byl na kvalitní úrovni, dobře kombinoval. Byl pro nás velmi nepříjemný. Tohoto vítězství si cením."

Trenér Sedlčan Ladislav ŠACH: „Na to, jaké bylo počasí, tak dnešní zápas měl velmi dobrou kvalitu. Hrálo se na výborně připraveném hřišti. Konečný výsledek měl skončit remízou, utkání se také tak vyvíjelo. Domácí však byli šťastnější, a proto vyhráli."

Předzápasové představení soupeře ze Sedlčan naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Benátky – TJ Tatran Sedlčany ZDE!

VÝSLEDKY 12. kola Krajského přeboru :

  • SK Benátky – Sedlčany 4:3 (2:1)
  • Pol.Nymburk – Sp.Příbram 2:0 (2:0)
  • Dl.Lhota – Tn.Rakovník 2:0 (0:0) článek a foto
  • Louňovice – Poděbrady 7:0 (4:0) článek
  • Dobřichovice – N.Ves p/Pl. 4:0 (4:0)
  • Ovčáry – Un.Beroun 2:0 (0:0) článek
  • Klecany –  Čáslav "B" 1:3 (0:2) článek
  • Jílové – Semice 2:2 (0:1)  

Příští 13. kolo ve 14:00 hod., SOBOTA: Sp.Příbram – Dl.Lhota (10:30), Un.Beroun – Klecany, Nová Ves p/Pl. – Jílové, Tn.Rakovník – Dobřichovice, Poděbrady – Ovčáry, NEDĚLE: Semice – SK Benátky, Čáslav "B" – Pol.Nymburk, Sedlčany – Louňovice.