Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 30.kolo 15.06.2014

SK Benátky   TJ Tatran Sedlčany
2:1
( 0:0 )

Vlk (46. Jíra) – Borovička (75. J. Rosenkranz), Karásek, Murárik, Třasák – Kamlach (46. M. Novotný), Buryán, Smetana (64. Šimek), Jiránek (72. J. Novotný) – Škarecký, Martin Korec

Diváků: 200

Mošnička – Strnad, Sůsa, Čejda (70. Pospíšil), Senft, J. Dvořák, M. Dvořák, Kvěch, Soldát, Ségl, Němec

 
góly: 60. Murárik, 85. Buryán – 79. vlastní Škarecký
karta: 32. Smetana, 42. Karásek, 65. Třasák – 44. M. Dvořák, 59. Ségl
karta:
rozhodčí: Hůla – Košťálek, Kotlár
delegát:
Bohuněk Karel
  Střely na branku: 10:5
Střely mimo: 10:3
Rohové kopy: 8:0
Ofsajdy: 2:1
Fauly: 15:13
Hráč utkání:
Maritn Třasák
Hráč utkání:
Michael Dvořák

Průběh zápasu

Benátky postupují po 71 letech do DIVIZE !

Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. Benátečtí fotbalisté ho trochu měli ulehčený tím, že znali sobotní výsledek třetí Libiše v  Novém  Strašecí. Tým z Mělnicka prohrál 0:4, což dávalo Benáteckým jistotu postupu z druhého místa bez ohledu na poslední zápas proti Sedlčanům. Právě nejvzdálenější soupeř v krajském přeboru přijel do Benátek v trochu okleštěné sestavě, kdy na lavičce náhradníků měl pouze jednoho hráče. Benátečtí byli po celý zápas lepším týmem, avšak nevyužili velké množství vyložených šancí, které zakončili buď nepřesně či je lapil velmi dobrý brankář Mošnička. Přesto v samotném závěru strhl vedení na domácí stranu kapitán Buryán a jak se později ukázalo, jednalo se také o gól vítězný.

Hned ve 2. minutě mohla přijít pro Benátky ledová sprcha. Obraně pláchl jeden z nejlepších hráčů na hřišti hostující Němec, avšak zakončil pouze do tyče. Domácí opáčili Korcovou střelou, která ale postrádala přesnost. O mnoho nebezpečnější byly dvě střely Borovičky z 5. minuty. Mošnička byl ale v obou případech na místě. V ochozech to zašumělo i o chvilku déle. Korcovi se ale v posledních kolech příliš střelecky nedařilo a i tentokrát svoji pěknou střelu namířil o chloupek vedle. Do podobného místa zamířil též Buryán po akci Smetany a Korce. Mošnička musel svůj um dokázat ve 20. minutě, kdy efektivním zákrokem zneškodnil nebezpečnou Murárikovu hlavičku, dorážející Kamlach mířil mimo. Benátečtí i nadále tvrdili muziku, avšak branka v jeho podání stále nepřicházela. Snažil se o ni agilní Korec, který však trefil jen Mošničkovu náruč. V závěru první půle vybojovali hosté přímý kop z velmi nebezpečné vzdálenosti. Míč si postavil mladíček Kvěch a trefil břevno Vlkovy branky.

Do druhého poločasu udělal domácí trenér dvě změny v sestavě. V kabině zůstal Kamlach a také brankář Vlk, které nahradili Matěj Novotný s gólmanem Jírou. Obraz hry se příliš nezměnil. Benátečtí stále častěji podnikali útočné výpravy, leč bez gólového efektu. O velmi pěkný moment se zasloužil Matěj Novotný, jehož křížná střela minula tyčku pouze o píď. Úspěšný nebyl ani Jiránek. Jeho hlavičku vytěsnil velmi dobrý brankář Mošnička. Udeřilo až v 60. minutě. Po Jiránkově centru se dostal míč k Ondřeji Murárikovi, jehož opakovaná střela skončila přesně u pravé tyče – 1:0. Na druhé straně se o brzké vyrovnání snažil Němec, Jíru sice protáhl, míč do branky ale nemířil. Mezi tři tyče nedostal balón ani na druhé straně Karásek, jehož našel Korcův centr. O chvíli později zkoušel štěstí střelou zpoza vápna Buryán, Mošnička byl ale připraven. Domácí kapitán se dostal do šance také v 74. minutě, kdy po Škareckého centru prodloužil Murárik míč na zadní tyč, tam ale na něj Buryán těsně nedosáhl. V 79. minutě se z ojedinělého protiútoku radovali hosté. Po přihrávce Němce dostal míč za Jírova záda Tomáš Senft. Nutno dodat, že branka zřejmě padla s tečí bránícího Škareckého – 1:1. O dvě minuty později spěchal za dlouhým míčem Michael Dvořák, gólman Jíra ale u něho byl včas. Benátečtí se nechtěli spokojit s dělbou bodů. Nejprve však střelu Josefa Novotného lapil Mošnička. O chvíli později skóroval Korec, avšak nacházel se v ofsajdu. Pět minut před koncem se prodral do pokutového území Josef Novotný, centrem na zadní tyč našel nabíhajícího Jana Buryána, který poslal Benátecké podruhé do vedení – 2:1. Nejlepší obranou je útok a tak to také vypadalo v závěrečné pětiminutovce. Šimkovu střelu však opět chytil Mošnička. Po akci téhož benáteckého útočníka následně zakončoval velmi nepřesně Korec. V nastaveném čase se na druhé straně dostal k hlavičce nedostatečně střežený Němec, avšak mířil jen do ochranné sítě.

Benátečtí tak potěšili své fanoušky i v posledním kole. Poradili si se Sedlčany a s šestibodovým náskokem na třetí Libiš potvrdili svůj postup „sportovní cestou.“ Do které skupiny čtvrté nejvyšší soutěže budou zařazeni, se dozví již tuto sobotu. Jisté je, že další zápas, avšak přátelský, sehrají  Benátečtí  12. července, kdy budou hostit tým z ČFL – Meteor Praha.


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „Jsme v divizi! Byl to takový pohodový zápas. Už před ním jsme věděli, že nám postup nemůže uniknout. Utkání jsme si chtěli užít. První poločas byl ve znamení vzájemného oťukávání. Hosté v něm měli jednu gólovou šanci, my dvě. Chtěli jsme poslední zápas vyhrát, což se podařilo. Jsem rád, že jsme toto utkání před domácími příznivci zvládli."

Trenér Sedlčan Ladislav ŠACH: „Domácí vyhráli zaslouženě. Za celý soutěžní ročník oprávněně postupují do divize, ať už tím, jaký předváděli fotbal či zdejším areálem. Benáteckému týmu bude divize naprosto slušet a bude pro ně odpovídající. Gratuluji, jenom gratuluji!"

Předzápasové představení soupeře ze Sedlčan naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Benátky – TJ Tatran Sedlčany ZDE!

VIDEO ze zápasu naleznete ZDE!

FOTO ze zápasu naleznete ZDE!

ČLÁNEK z novin Sedlčanský kurýr ZDE!

VÝSLEDKY 30. kola Krajského přeboru :

  • SK Benátky – Sedlčany 2:1 (0:0)
  • Tn.Rakovník – Ovčáry 1:0 (0:0) článek 1 a 2 a fotoVIDEO
  • Semice – Čáslav "B" 4:3 (4:1) článke 1 a 2VIDEO
  • N.Strašecí – Libiš 4:0 (1:0) článek 1 a 23 a VIDEO
  • Pol.Nymburk – Čelákovice 1:3 (0:2) VIDEO
  • Dobříš – Vraný 1:2 (0:0) článek 1 a 2
  • Jíloviště – Sp.Příbram 2:2 (0:1) článek a VIDEO
  • Un.Beroun – Klecany 1:1 (0:0) VIDEO
  • Z  KP do Divize postupují: 1. Ovčáry (postup odmítly), 2. Benátky, 3. Libiš, 4. Dobříš (postup odmítly) , 5. Nové Strašecí
  • Z KP do I.A třídy sestupují: 15. Čelákovice, 16. Čáslav "B"
  • Z I.A třídy do KP postupují: 1. SK Rakovník, 2. Hostouň (ze sk. A), 1. Suchdol, 2. Ostrá, 3. Rejšice (ze sk. B)
  • Z Divize do KP sestupují: nikdo
  • Fotogalerie