Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 17.kolo 21.03.2009

TJ Sokol Zápy   SK Benátky
2:2
( 1:2 )

J.Janáček – Jovanoski, Birkuš, O.Janáček, Mlejnek – Hradecký, Socher, Svoboda, Petržílka – Veselý, Slunéčko

Diváků: 150

Řezáč – Pára, Kolář, Lacina, Olšák – Korejza, Mulač, Sabol (86.Novotný), Kořínek (83.Mareš) – Karásek, Došlý (71.Novák)

 
góly: 30.Veselý, 75.Veselý (pok.kop) – 35.Korejza (pok.kop), 37.Karásek
karta: Jovanoski – Sabol, Mulač, Pára
karta:
rozhodčí: Nehasil – Jeník, Němeček, delegát: Maurer V.
  Střely na branku: 7:5
Střely mimo: 10:2
Rohové kopy: 5:6
Ofsajdy: 5:2
Fauly: 12:31
Hráč utkání:
Hráč utkání:

Průběh zápasu

Benátky vydolovaly v Zápech velmi cenný bod !

Benátečtí fotbalisté byli v rámci 17.kola fotbalového středočeského krajského přeboru hosty na horké půdě v Zápech, odkud v letošní sezóně doposud dokázala odvést body pouze Libiš. Všechny ostatní celky v této vesnici u Brandýsa nad Labem podlehly. Hosté nastoupili v totožné sestavě, jako v prvním jarním kole proti Spartaku Příbram. Domácí do hry kromě tradičních opor nasadili i zimní posilu – ligou protřelého Milana Svobodu z Kolína. Benátecké obraně dělaly problémy především výpady krajních záložníků domácích Birkuše a Sochera. Vědět o sobě dal také rychlonohý útočník Slunéčko a tradičně také kapitán Veselý, ten byl ústřední postavou duelu.

V úvodních minutách utkání bylo znát, že Benátky mají ze svého soupeře patřičný respekt. Hrálo se více na polovině hostí, ale Řezáč ještě nemusel zasahovat. Několikrát vymyslel nebezpečnou akci Milan Svoboda, ale z tohoto mráčku nezapršelo. První branku měl na své noze v 18.minutě forvard Jakub Slunéčko. Václav Socher zpracoval dlouhý balón, potáhl ho po lajně a na zlatém podnose míč předložil Slunéčkovi na malé vápno. Střelci radost překazil pohotový Řezáč, který jeho bleskový pokus zázračně kryl. Skóre se poprvé měnilo ve 30.minutě. U lajny se s balónem pomazlil kapitán Roman Veselý, na hranici vápna ještě udělal kudrlinku bránícímu hráči a krásnou technickou střelou vymetl všechny pavouky v šibenici Řezáčovy branky – 1:0. Trenér žižkovské rezervy a současně kapitán Záp si v takovýchto situacích libuje – Řezáč byl naprosto bez šance jakkoliv zasáhnout. Radost vydržela Zápským pouhých pět minut. Rychlá benátecký kontr po lajně režíroval Korejza, v rohu vápna udělal Socherovi protisměrnou kličku a ten benáteckého štírka zcela bez diskuzí srazil k zemi. Rozhodčí Nehasil chvíli váhal, ale pak přecijen ukázal na značku pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil sám postižený Milan Korejza a neomylně poslal míč přesně k tyči – 1:1. To však z benátecké strany ještě nebylo vše. V 37.minutě zápská obrana zazmatkovala. Došlého pokus ještě někdo z beků zblokoval, ale dezorientovaní hráči si nepohlídali Milana Karáska, který prostřelil Jakuba Janáčka – 1:2. Vyrovnání měl na své noze domácí Petržílka, ale Řezáč vytáhl ze své krabičky další parádní zákrok.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s přáním udělat něco s nepříznivým stavem. Když se podíváme na celkovou statistiku druhého poločasu, zjistíme, že Benátky ani jednou neohrozily branku domácích! Ale nepředbíhejme momenty druhé půle. Benátky se zatáhly na vlastní polovinu a bránily svůj jednobrankový náskok. To možná bylo nakonec osudnou chybou, protože si k řece Jizeře mohly vést klidně i tři body. Hostující hráči v průběhu druhého poločasu přitvrdili a nejprve Sabol a po něm i Mulač viděli žlutou kartu. V 72.minutě se už zdálo, že je vyrovnáno. Slunéčko dostal míč do Řezáčovy sítě, ale v ten moment vylétl do vzduchu praporek pomezního sudího Jeníka a hlavní rozhodčí tak branku správně neuznal. Zápští se slétli na pomezního Jeníka jako vosy, jeho verdikt už nezměnili. Tato situace rozlítila i místního funkcionáře Františka Maška, který si šel tento moment s rozhodčími nejspíše vyříkat. A ejhle! Běží 74.minuta, jen dvě minuty po tomto ofsajdu. Roman Veselý stínován ve vápně Petrem Párou se z ničeho nic teatrálně klátí k zemi. K údivu všech benáteckých hráčů i příznivců fouká sudí Nehasil okamžitě do píšťalky a nařizuje jako kompenzaci vymyšlený pokutový kop! Penaltu zahrál kapitán Roman Veselý a s lehkostí kanonýra se trefil přesnou střelou po zemi k pravé tyči Řezáčovi branky – 2:2. Benátky již tento stav uhlídaly a mohly se radovat ze zisku zlatého bodu na hřišti Záp. Zároveň se však mohly po právu cítit ukřivděny za nesmyslnou penaltu nařízenou sudím Nehasilem. Po Libiši jsou tak Benátky druhým týmem, který si letos ze Záp přivezl nějaké to bodové přilepšení.

Trenér Benátek Pavel ŠAFÁŘ: Utkání v Zápech bylo zápasem dvou poločasů. První jsme odehráli kvalitně, agresivně a soustředěně. Po obdržené brance jsme rychle zápas otočili. Bohužel ve druhém poločase nás soupeř zatlačil na vlastní polovinu, nám se nedařilo udržet míč ve středu hřiště. Chtěli jsme využít brejkových situací, ale ani to nám nevycházelo. Trest přišel v podobě penalty a vyrovnání. Myslím, že remíza je spravedlivá, výborně zahráli Korejza, Došlý a Karásek.

Předzápasové představení soupeře ze ZÁP naleznete ZDE !

ON-LINE: TJ Sokol Zápy – SK Benátky ZDE!

VÝSLEDKY 17. kola krajského přeboru :

  • TJ Sokol Zápy – SK Benátky 2:2 (1:2)
  • Pol.Nymburk – Sp.Příbram 3:0 (1:0) - článek
  • SK Černolice – St.Boleslav 3:1 (2:0)
  • N.Strašecí – Vlašim "B" 2:0 (1:0) - článek 12
  • SK Úvaly – Un.Beroun 4:1 (1:0) - článek
  • Semice – Dobrovice 0:4 (0:0) - článek
  • Libiš – Řevnice 0:1 (0:0) - článek
  • Velvary – Litol 0:0 (0:0) - článek 1 a 2

Příští 18. kolo v 15:00  hod.: SOBOTA: Sp.Příbram – Černolice (10:15), Řevnice –Velvary, FK Litol – Nové Strašecí, Beroun – Libiš, Dobrovice – Zápy, NEDĚLE: SK Benátky – SK Polaban Nymburk, Vlašim "B" – Semice, St.Boleslav – Úvaly.