Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 6.kolo 14.09.2014

SK Benátky   FK OEZ Letohrad
3:0
( 0:0 )

Jíra – Flachbart, Karásek, Borovička, Horák – Mižič (78. Klain), Buryán (89. Murárik), Škarecký, Smetana, M. Novotný (64. Jiránek) – Martin Korec (85. Michal Korec)

Diváků: 200

Ehrenberger – J. Štěpán, Vaniš, Krystl, Šponar (82. Švercl) – P. Štěpán, Kail, Linhart, Lorenc (46. Filip) – Tichý, Kabourek (71. Lipenský)

 
góly: 55. Martin Korec, 67. Jiránek, 90. Klain
karta: 61. M. Novotný – 29. J. Štěpán, 39. Krystl, 46. P. Štěpán
karta:
rozhodčí: Z. Novotný – Vojtěch, Rais
delegát:
Bláha Vladimír
  Střely na branku: 8:0
Střely mimo: 6:3
Rohové kopy: 3:1
Ofsajdy: 0:1
Fauly: 15:16
Hráč utkání:
Hráč utkání:
Jan Ehrenberger

Průběh zápasu

Benátky poctivým výkonem doma porazily daleký Letohrad !

Benátečtí fotbalisté se dál vezou na vítězné vlně. Domácí utkání s Letohradem ale nebylo zprvu tak jednoznačné. První poločas totiž skončil nerozhodně, podobně jako před týdnem v Náchodě však Benátky přiložily pod kotel ve druhé půlce a soupeře doslova zničily. Konečný výsledek 0:3 je pro Letohradské ještě milosrdný, vždyť několik dalších tutových šancí vychytal výborný brankář Ehrenberger. Letohradští také za celý zápas nevyslaly na Jírovu branku žádnou přímou střelu.

Zápas začal podobně jako před čtrnácti dny s Kutnou Horou. Domácí měli častěji míč na svých kopačkách, avšak první šanci si vypracovali hosté. Na dlouhý Vanišův nákop si naběhl Kabourek a mířil vstříc Jírovi, s ním však přeloboval i bránu. Hosté se dostávali k ohrožení domácí svatyně zejména po standardních situacích, které zahrával zkušený Vaniš. Benátečtí zadáci ale působili spolehlivě. Benátečtí zahrozili z přímého kopu v podobě Martina Korce, míč ale letěl vedle pravé tyčky. Připomněl se též Vaniš, jeho pokus ale letěl nad břevno. Ve 37. minutě měli domácí výhodu trestného kopu z velmi výhodné vzdálenosti. Míč si postavil první ligou ostřílený Flachbart a svoji střelu točil do levé šibenice, výtečný zákrok Ehrenbergra ale vytáhl balón na rohový kop. První poločas tak skončil bez branek, avšak domácí trenér Sedláček musel být se hrou svých svěřenců relativně spokojený.

V tom druhém už však na trávníku panovalo jen jedno mužstvo. Karásek ještě hlavou mezi tři tyče nemířil. V 55. minutě však přišlo vysunutí Martina Korce, který pospíchal zcela sám na Ehrenbergra, jehož překonal pokusem k levé tyči – 1:0. Druhou branku mohl přidat Škarecký z centru Martina Korce, mířil ale příliš vysoko. Když Škarecký neobstál jako zakončovatel, připsal si plusové body jako přihrávající hráč. V 67. minutě totiž vysunul Mižiče, jehož přízemní centr doletěl k nabíhajícímu Josefu Jiránkovi a v Benátkách se slavilo podruhé – 2:0. Nutno dodat, že při tomto střídání měl trenér Sedláček opravdu šťastnou ruku, vždyť Jiránek byl na trávníku necelé tři minuty. Benátečtí se uklidnili, kdežto Letohrad kupil chybu za chybou. Poslední desetiminutovka se nesla ve znamení trvalého tlaku domácího mužstva, které rozebíralo obranu soupeře jak malé dítě lego. Střelu Martina Korce Ehrenberger nezkrotil míč, který mu vypadl přesně ke kopačkám dobíhajícího Borovičky, jehož dorážku letohradský gólman dalším vynikajícím zákrokem zneškodnil.  Mladý brankář týmu z východu Čech musel předvést své kvality i o chvíli později. Škareckého centr ještě Martin Korec nezasáhl, avšak za ním nabíhající Smetana vypustil ze svých kopaček tvrdou ránu, se kterou si šestadvacetiletý gólman taktéž poradil. V poslední minutě spěchal na Ehrenbergrovu branku zcela osamocený střídající Michal Korec, Ehrenberger se ale znovu činil. O několik sekund později byl ale už i on na třetí branku krátký. Murárik byl na hřišti necelou minutu, když vyrazil do rychlého přečíslení. Škareckému se ještě Ehrenbergra nepodařilo překonat, zkázu hostí ale dokonal Pavel Klain, který odražený míč napálil za záda rozhozeného gólmana – 3:0. Chvíli poté dobře pískající hlavní rozhodčí ukončil tento zajímavý zápas.

Domácí tak opět dali odpověď všem škarohlídům, kteří nebyli přesvědčeni o umění benáteckých fotbalistů. Po zásluze si připsali tři body do divizní tabulky. V příštím kole je čeká boj o první místo na trávníku Ústí nad Orlicí, jehož trenér Vladimír Chudý byl přítomen v Benátkách nad Jizerou. Benátečtí mu svým výkonem dali najevo, že i v dalekém Ústí se budou prát o body a neprodají svoji kůži lacino.


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „Myslím si, že naše vítězství bylo zasloužené. První poločas byl bojovný. Soupeř si vypracoval první šanci, kdy balón propadl ve středu obrany. Naštěstí Letohrad z této akce branku nevstřelil. Také my měli podobnou příležitost. Mrzí mě dva trestné kopy, které jsme nezužitkovali. Z prvního jsme netrefili bránu, ten druhý chytil výborně brankář Ehrenberger. První půle tedy byla vyrovnaná. V té druhé nás hosté paradoxně prvních pět minut zatlačili. Pomohla nám první branka. Od té doby jsme začali ovládat hru a přidali jsme další góly. Vypracovali jsme si ještě další dvě příležitosti, které měly skončit brankou. Všichni hráči pracovali tak, jak měli. Užíváme si toho, že máme čtrnáct bodů, ale stále musíme být při zemi, protože soutěž je dlouhá a ještě nás čekají daleko těžší zápasy. Příští týden zajíždíme do Ústí nad Orlicí, na trávník vedoucího týmu, kde se ukáže, jak na tom doopravdy jsme."

Trenér Letohradu František DVOŘÁK: „Domácí vyhráli zaslouženě. Jednoznačně nás přehráli důrazem a agresivitou. Příděl branek v naší síti mohl být ještě daleko vyšší. Benátečtí mají hodně dobře složený tým. Svoji agresivitou nám dělali obrovské problémy, což byl největší rozdíl mezi oběma týmy. Těžko říci, jak by zápas vypadal, kdybychom na začátku proměnili samostatný nájezd. To už jsou ale spekulace. Každopádně výhra domácích je naprosto zasloužená."

Předzápasové představení soupeře z Letohradu naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Benátky – Letohrad ZDE!

CELÉ VIDEO: SK Benátky – Letohrad ZDE!

VIDEA k jednotlivým zápasům ZDE!

ČLÁNEK z webu soupeře ZDE!

Články z novin Krkonošského deníku ZDE!

Hodnocení trenérů 6. kola ZDE a ZDE.

VÝSLEDKY 6. kola DIVIZE "C":

  • SK Benátky – FK OEZ Letohrad 3:0 (0:0)
  • Dvůr Králové – Vysoké Mýto 2:1 (2:0)
  • Č.Třebová – Pardubice "B" 2:1 (1:1) 
  • Týniště n/O. – Č.Brod 2:0 (0:0)
  • Dobrovice – Trutnov 1:0 np (0:0)
  • Jablonec n/J. – Náchod 0:2 (0:2) 
  • Pěn./Turnov – K. Hora 1:2 (1:1)
  • Živanice – Ústí n/O. 0:1 (0:0)

Příští 7. kolo v 16:30 hod., SOBOTA: Ústí n/O. – Benátky, Náchod – Pěn./Turnov, Vysoké Mýto – Týniště n/O., Letohrad – Jablonec n/J., Č.Brod – Č.Třebová, Pardubice "B" – Živanice, NEDĚLE:  K.Hora – Dobrovice, Trutnov – Dvůr Králové.