Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 20.kolo 10.04.2011

SK Zápy   SK Benátky
1:0
( 0:0 )

Pařízek – Pechar (66. Košvanec), Stupka, Herda, Petržílka, R.Veselý (54. Böhm), Kovařík, Chrobák, Svoboda, Froněk (75. Titěra), R. Šulc

Diváků: 170

Bejr – Rosenkranz, Třasák, Novák, Olšák (67. Novotný) – Kozma, Jech (57. Šimek), Karásek, Smetana, Korejza – Kohout

 
góly: 55. Böhm
karta: 57. R. Šulc – 19. Třasák, 30. Kozma, 68. Šimek, 79. Korejza
karta:
rozhodčí: Machýček – Šimůnek, Prislupský, delegát: Hůlka
  Střely na branku: 6:3
Střely mimo: 8:3
Rohové kopy: 6:4
Ofsajdy: 0:3
Fauly: 13:21
Hráč utkání:
Hráč utkání:

Průběh zápasu

Benátky u vedoucích Záp na body nedosáhly !

Velmi těžké utkání čekalo v rámci 20. kola krajského fotbalového přeboru hráče Benátek. Ti totiž zajížděli do Záp, tedy k vedoucímu celku soutěže. V prostředí tamního stadionu se žádnému z týmů nehraje vůbec dobře, Zápy totiž body doma nerozdávají. Benátky v nedělním slunečném odpoledni sice nepředvedly špatný výkon, bohužel to nestačilo na žádný bodový zisk. Vše totiž rozhodl druhý poločas, v němž rozhodl v 55. minutě vystřídavší kanonýr Böhm. Více, než ztráta bodů, zřejmě mrzí ztráta hned čtyř hráčů základní sestavy pro příští utkání. Olšák si vážně poranil kotník a musel být odvezen z areálu sanitkou, Třasák si bude příští neděli plnit pracovní povinnosti a Kozma se Šimkem se „vykartovali.“ Nutno podotknout, že čtvrté žluté karty v sezóně jim sudí Machýček ukazoval velmi iniciativně.

Na otázku, kdo bude v utkání favoritem, byla jasná odpověď už před úvodním výkopem. Benátečtí hráči se však svého soupeře v úvodu nezalekli a po šesti minutách měli v kolonce střel na branku už dvě čárky. Nejprve si volný prostor ve vápně našel Novák, jenže netrefil míč ideálně a Pařízek tedy neměl problém. Následně se uvolnil mezi dvěma protihráči Kohout, ale zkušený exligista Oldřich Pařízek si z horní poloviny branky stáhl balón do své náruče. Domácí se snažili překvapit hosty nákopy za obranu. Po jednom z nich našel výborně Chrobák Stupku, který ještě nesmyslně volil přihrávku a v hledišti to tak jen zahučelo. Ve 31. minutě mohl Aleš Kohout zatnout Zápům tipec, jenže po pěkné narážečce s Kozmou sice do střely dal dělovou razanci, ale kulatý nesmysl prosvištěl jen těsně vedle pravé Pařízkovy tyče. O dvě minuty později po faulu na Svobodu kopal trestňák z nějakých třiadvaceti metrů špílmachr a asistent druholigového Žižkova v jedné osobě Roman Veselý. Naštěstí pro hosty trefil prostředek branky, kde Bejr vyrazil na roh. Ve 40. minutě bylo hostům pořádně horko. Po Chrobákově centru se míč odrazil ke zcela volnému Froňkovi, jenž ze tří metrů trefil nohy padajícího brankáře. Tlak Záp sílil. Veselý našel Stupku a ten jen těsně minul branku. Největší šanci první půle ovšem spálil Chrobák, když se zjevil zcela sám před Bejrem, k velkému štěstí hostí akci řešil jako mladší žák a branku minul. 

Benátky se krátce po obrátce také dostaly ke slovu, Kohoutu jedovku z třiceti metrů nadvakrát zkrotil Pařízek. První branku mohl poté vsítit zkušený Veselý, s rozmyslem technicky kroutil míč k tyči, ale nedal. V 54. minutě došlo ke střídání, když Veselého nahradil kanonýr Jiří Böhm. A právě šťastná ruka trenérů Maška a Jovanovského rozhodl tento duel. Jiří Böhm byl totiž na hřišti zhruba půl minuty, když Froňkův dobrý centr od lajny právě tento někdejší hráč ligové Ostravy usměrnil do protipohybu Bejra – 1:0. V 57. minutě mohli hosté kopat trestný kop z hranice vápna, jenže sudí Machýček ponechal nesmyslnou výhodu… Na druhé straně Herdův nákop hlavou zakončil těsně vedle Stupka. Zápy měly do konce duelu ještě několik příležitostí, z nichž gólové parametry měla především střela Svobody nebo samostatný únik Böhma. Se vším si už dokázal Josef Bejr poradit, jenže na body to bohužel nestačilo.

Utkání tak skončilo vítězstvím favorizivaných Záp. Benátky by v Zápech asi branku nevstřelily, zvláště, když rozhodčí Machýček ukončil utkání v 90. minutě, aniž by se obtěžoval nastavit nějaké minuty za celkem čtyři střídání a proleželý čas zraněného Olšáka. V příštím kole Benátky přivítají Český Brod, který se sice krčí na chvostu tabulky, ale s příchodem nového trenéra se na jaře zvedl a ze čtyř duelů vybojoval sedm bodů. Výhra na domácím trávníku je povinností a také možností poskočit v tabulce o nějaký ten stupínek výše. Vrásky trenérům ovšem dělá již zmiňovaná absence čtyř fotbalistů...

 

Trenér Benátek Vladislav NEJEDLÝ: „Na lídra tabulky jsme vymysleli defenzívní taktiku s pěti záložníky a jedním hrotem, kterým byl Kohout. Chtěli jsme eliminovat především ofenzivní hráče soupeře a vyvarovat se standartních situací kolem vápna. Obojí se nám do poločasu podařilo, ale po změně stran jsme zbytečně inkasovali. V ten okamžik se naše taktika změnila, ale ani příchodem druhého útočníka Šimka jsme na vyrovnání nedosáhli. Stínem utkání bylo zranění Olšáka, který musel být převezen do nemocnice s poraněným kotníkem".

Trenér Záp František MEŠEK: „Představoval jsem si to jednodušší. Byl to těžký zápas, Benátky na nás přijely dobře připravené. Trenér Doležal postavil výbornou defensivu a my se těžko prosazovali. Myslel jsem si, že to kombinačně zvládneme, ale nedařilo se. Naštěstí jsme dobře prostřídali, dali jsme tam čerstvého útočníka a on dal z první šance jediný gól zápasu".

Předzápasové představení soupeře ze Záp naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Zápy – SK Benátky ZDE!

VÝSLEDKY 20. kola krajského přeboru :

  • SK Zápy – SK Benátky 1:0 (0:0)
  • Český Brod – Čáslav "B" 3:2 (1:1) článek 1 a 2
  • Neratovice – N.Strašecí 2:0 (0:0) článek 1 a 2
  • Štěchovice – Hradištko 3:1 (0:0) článek
  • SK Úvaly – Sokol Libiš 2:0 (0:0) článek 1 a 2
  • Tn.Rakovník – Kutná Hora 1:1 (1:0) článek 1 a 2
  • Un.Beroun – SK Rakovník 0:0 (0:0) článek 1 a 2
  • Dobrovice – Brand./Bol. 1:1 (1:0)

Příští 21. kolo v 17:00  hod.: SOBOTA: Libiš – Tn.Rakvník (10:15), Brand./Bol. – Štěchovice (10:15), Čáslav "B" – Nové Strašecí, SK Rakovník – Úvaly, Hradištko – Un.Beroun, Dobrovice  – Neratovice, NEDĚLE: SK Benátky – Český Brod, K.Hora – Zápy.