Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 26.kolo 16.06.2012

SK Benátky "B"   FK Dobrovice "B"
5:1
( 1:0 )

Kubát – Mareš, Chupík, Hejtmánek, Šukal M. (65. Tott) – Kraus Jakub, Kraus Jan, Došlý – Feri (42. Svačina), Bambuch, Čadil (37. Kamlach)

Diváků: 20

SkalákHruška, Fanta, Beran, Bartoň (82. Zvěřina) – Kamenický, Benda, Černý, Kortus – Antoš (61. Grabiec), Matějovský

 
góly: 55. a 67. Bambuch, 39. Jan Kraus, 54. Jakub Kraus, 82. Došlý – 48. Kamenický
karta: Hruška
karta: 80. Skalák
rozhodčí: Bez – Chlastáková, Skřivánková
delegát: Fencl
  Střely na branku:
Střely mimo:
Rohové kopy:
Ofsajdy:
Fauly:
Hráč utkání:
Jan Kraus
Hráč utkání:

Průběh zápasu

Rezerva oplatila Dobrovici podzimní porážku !

Los tomu chtěl, aby se v posledním kole sezóny střetla dvě mužstva, která letos měřila své síly v krajském i okresním přeboru, a to SK Benátky „B“ s FK Dobrovice „B“. Již jasně postoupivší hosté několik kol v klidu dohrávají soutěž, nicméně rozhodně se nedalo očekávat, že takové derby odchodí jen z povinnosti, jelikož mezi kluby panuje několik let značná rivalita, pramenící ze střetů A týmů. Minulé kolo tým z města cukru naprosto rozstřílel SK Bezno - Sovinky 10:2 a vysnil si tak metu sta vstřelených gólů v soutěži, kdy potřebovali přidat už jen 2 branky. Domácí naopak předešlé utkání nezvládli z velké části z důvodu absence stabilních hráčů základu a prohráli na hřišti Čechie Čejetice 6:0. Vše tak nahrávalo do karet hostům.

Benátečtí nemohli do utkání nasadit nemocné Martina Langšádla a Petra Šukala, nicméně po vleklém zranění, resp. nemoci se na hřiště vrátili David Mareš a Martin Šukal. Dále chyběl Vojtěch Šesták, který odcestoval s „A“ týmem do Louňovic. Volná místa na soupisce tak doplnili někteří z již stabilně hrajících dorostenců.

Úvodní minuty utkání byly ve znamení seznamování se s taktikou soupeře a zvykání si na teplotní výkyv konečně dorazivšího léta. Po zhruba čtvrt hodině hry a aklimatizaci hráčů se začala hra pomalu rozjíždět. Dobrovice se snažila držet míč a Benátky kontrolovaly. Když hosté nevyužili svou jedinou větší příležitost po krásné nahrávce za obranu, udeřilo na druhé straně, kdy zisk míče a následný přechod do útoku zakončoval Martin Feri, jehož zblokovanou střelu dotlačil ve 39. minutě do branky Jan Kraus1:0. Opakovala se tak situace z posledního klání obou aktérů. Zaskočení hosté se ještě do poločasu snažili vyrovnat, ale skálopevná obrana nedovolila větších manévrů a co prošlo, likvidoval s přehledem chytající Jiří Kubát. Pro diváka pěkné počasí si vybralo svou daň v podobě vynuceného střídání dobře hrajícího Ondřeje Čadila, který musel být díky svalovým křečím nahrazen ve 37. minutě Janem Kamlachem a po obnoveném zranění střídal i o pět minut  později adresát dosud jediné nahrávky na gól Martin Feri, za něhož šel do hry Michal Svačina . Nic podstatnějšího se nestalo, a tak poločasový výsledek nabyl podoby 30. minuty.

Po změně stran se Dobrovice snažila smazat jednobrankový náskok, což se jí podařilo relativně brzy ve 48. minutě, kdy známý ostrostřelec Jaroslav Kamenický využil špatného rozestavení domácích, nikým neatakován napřáhl a jeho střelu z 20 metrů Jiří Kubát vytěsnil pouze do boční sítě branky – 1:1. Hosté se nadechli k náporu, který však prakticky záhy skončil po individuální akci Jakuba Krause, jenž se nejdříve proháčkoval přes tři hráče k šestnáctce soupeře, kde byl faulován a sám přímý kop nasměroval za záda bezmocného ex benáteckého Radka Skaláka – 2:1. Další obětí počasí se stal Martin Šukal, který nuceně opustil hřiště a nahradil jej Martin Tott. Značně rozhozený tým Dobrovice prakticky záhy kapituloval znovu, když Martin Chupík vysouval dlouhou přihrávkou Miroslava Bambucha, míč sice obránce tečoval, ale samostatnému úniku nezabránil a domácí útočník nedal brankáři šanci – 3:1. Od té chvíle benátečtí zatáhli obranný blok a nechali soupeře tvořit. Občasné šance končili buď na hranici šestnáctky, nebo v náruči Jiřího Kubáta. Po několika minutách od navýšení skóre vybojoval míč Jan Kraus a adresoval svou nahrávku velmi dobře naběhnuvšímu Miroslavu Bambuchovi, který ač tísněn dvěma obránci, svou střeleckou pozici přetavil v jeho druhý a celkově čtvrtý gól v utkání – 4:1. Frustrovaní hosté se po 4. brance fotbalově vytratili a spíše než hrou se zabývali mluvou standardním slovníkům zapovězenou. Vrcholem jejich rozčarování byla 80. minuta, kdy šel dopředu vyslaný David Mareš do souboje na hranici velkého vápna s Radkem Skalákem, ten dezorientován zahrál nechtěně rukou a byl rozhodčím předčasně odeslán do sprch. Do branky tak musel František Kortus, který zanedlouho poté také kapituloval, kdy odražený míč vracel do vápna Michal Svačina, obránci jej špatně odvrátili na hranici šestnáctky, kde si jej vyzvedl Lukáš Došlý a ranou k tyči dokonal trápení Bobrovice – 5:1.

Vysoká výhra 5:1 nad jasně postupujícím týmem FK Dobrovice „B“ je jednak odplatou za úvodní prohru sezóny, ale zejména dobrým příslibem do nadcházející soutěže. Pevně věříme, že se podaří udržet dobrou herní kvalitu mladých hráčů a dále je rozvíjet tak, aby se mohli v budoucnu bez problémů zapojit do ostrých utkání A týmu. Získaných 41 bodů je za posledních pár let maximem rezervy, které ještě umocňuje velmi mladý věkový průměr zúčastněných hráčů.

Krátké články z Boleslavského deníku k zápasům naleznete ZDE! 

FOTO ze zápasu ZDE!

VÝSLEDKY 26. kola okresního přeboru :

  • SK Benátky "B" – FK Dobrovice "B" 5:1 (1:0)
  • Březno – Kr.Vrutice 4:2 (2:0)
  • Struhy – Klášter 8:1 (2:1)
  • Kněžmost – K.Hlavno 1:2 (0:2)
  • Řepov – Čejetice 1:3 (1:1)
  • Zdětín – Akuma 2:5 (0:1)
  • Bezno – Krnsko 1:2 (1:2)
  • Z OP do I.B třídy postupují: FK Dobrovice "B"
  • Z OP do III.třídy sestupují: Zdětín, Klášter, Struhy
  • Z III.třídy do OP postupují: FC Horky, Mn.Hradiště "B"
  • Z I.B třídy do OP sestupují: Kosmonosy, Kosořice
  • Fotogalerie