Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 21.kolo 19.04.2009

FC Graffin Vlašim "B"   SK Benátky
1:2
( 0:0 )

Doleček – J. Veselý (29. J. Pohorský), Šilhavý, Lacina, Havlíček – L. Petrů (79. V. Pohorský), Janda, Balšánek (65. Pyšek), Borkovec – Dvořák, Kacafírek

Diváků: 100

Bejr – Mareš (76. Novák), Kolář, Pára, Olšák - Kořínek, Karásek, Sabol, Korejza – Novotný, Došlý (92. Kinzl)

 
góly: 59. Janda – 88. Došlý, 90+1. Sabol
karta: 62. Balšánek – 24. Novotný, 39. Mareš
karta:
rozhodčí: Prokeš – Hůla, Košťálek delegát: Netahlík
  Střely na branku: 9:5
Střely mimo: 5:1
Rohové kopy: 6:5
Ofsajdy: 5:5
Fauly: 19:19
Hráč utkání:
Hráč utkání:

Průběh zápasu

Benátky otočily ukání za tři minuty !

Benátečtí fotbalisté zajížděli v rámci 21.kola fotbalového krajského přeboru na horkou půdu do Kácova, aby zde sehráli zápas s rezervou třetiligové Vlašimi. Benátecký trenér Šafář musel před utkáním řešit určitě patálie se sestavou. Mimo hru byli pro zranění Lacina s Hruškou a nemoc do hry nepustila Mulače a Vízka. Brankář Řezáč do Kácova neodcestoval a nastoupil za benátecké béčko proti Bělé. V dresu Benátek si tak v mistrovském zápase odbyl svou premiéru bývalý ligový brankář Českých Budějovic a naposledy třetiligové Hlavice Josef Bejr. V útoku se představil Josef Novotný a jeho místo v obraně zaujal David Mareš. Na lavičce náhradníků byli připraveni pouze David Novák a dorostenci Pavel Kinzl a do branky Lukáš Straka. 

V úvodu utkání zkoušeli domácí centrovat dlouhé míče do našeho vápna, kde ve vzduchu kraloval pozdější hrdina utkání Josef Bejr. Ale abychom nepředbíhali. V 11. minutě pozapomněla benátecká obrana na číhajícího Martina Lacinu, kterému do střely naštěstí skočil včas David Mareš a Lacina tak hostující branku neohrozil. Benátky se jen těžko dostávaly na dostřel vlašimské branky. První větší šanci zápasu měl na svědomí v úvodu utkání velmi nebezpečný Pavel Borkovec. Za obranu dostal pas přesně na nohu, udělal protisměrnou kličku vracejícímu se Kořínkovi, vyslal jedovku směrem na Bejra, který v poklidu na zemi balón zkrotil. O minutu později šel důrazně do souboje s gólmanem Dolečkem Josef Novotný a za střet s domácím strážcem branky si vysloužil žlutou kartu. Ve 29. minutě museli domácí nuceně střídat. Zkušený Jiří Veselý musel pro zranění odstoupit a jeho místo zaujal Jan Pohorský. Ve 39. minutě zabrzdil akci domácích David Mareš a za následné odkopnutí míče dostal také žlutý kartónek. Ve 43. minutě zahrával Kořínek trestný kop a nabíhající Olšák hlavou prodloužil na branku, ale míč nikým netečován proletěl jen těsně vedle Dolečkovy tyče. Těsně před koncem poločasu se Vlašim nevinně dostala k velké šanci. Centr Borkovce se snášel k zemi, až spadl na břevno a dobíhajícímu Kacafírkovi znemožnil dorážku duchapřítomný Martin Olšák.

Vlašimské béčko vstoupilo do druhého poločasu aktivněji než jejich protivník a v 50. minutě se málem ujalo vedení. Borkovec našel na malém vápně hlavu vysokého Kacafírka, ale Josef Bejr vytáhl parádní reflexivní zákrok a vyrazil míč na roh. O pět minutě po této šanci přišla další vlašimská gólovka. Havlíček napřáhl z dobrých třiceti metrů a prudkou střelu mířící k tyči benátecké branky vytěsnil Bejr na další roh. V 59. minutě už ale Benátky inkasovaly. Rychlé přihrávky na jeden dotek završil parádní střelou Ladislav Janda. Benátecký brankář marně plachtil za míčem, který mířil přesně do šibenice – 1:0. Vlašim se vstřelenou brankou patřičně uklidnila a Benátky se do šancí prakticky vůbec nedostaly. Pozorná obrana vlašimské rezervy hostující hráče na dostřel branky nepouštěla a když to nešlo přihrávkami po zemi, udeřilo po dlouhém míči vzduchem. Skoro už se zdálo, že Vlašim v klidu uhraje hubené vítězství. Josef Kolář nejprve zastavil protiútok domácích do otevřené benátecké obrany a dlouhým pasem našel Lukáše Došlého, který si perfektně zpracoval míč a nezadržitelně ho s pomocí břevna poslal do domácí sítě – 1:1. Přesně takové míče Lukáš potřebuje, protože z takovýchto situací se málokdy mýlí! Domácí se však nevzdali a hned z rozehrání ze středového kruhu podnikli rychlý útok. V nepřehledné situaci v benáteckém vápně se najednou ozvala píšťalka hlavního rozhodčího Prokeše, který nařídil po domnělém střetu Páry s Dvořákem pokutový kop! Balón si na penaltový puntík postavil ligou protřelý Štěpán Kacafírek, ale Josef Bejr zahnal chmury na tvářích všech Benátčanů! Kacfírkovu ráno do horní poloviny branky fantasticky vytáhl na rohový kop! Nervydrásající závěr však pokračoval. Poté, co Benátky odvrátily i druhý roh, podnikly brejk. Po levé straně zatáhl míč Martin Sabol, neukvapil se a když viděl, že Doleček vybíhá, chladnokrevně jej přehodil a odstartoval nepopsatelnou benáteckou radost – 1:2! Poté se na hřiště podíval ještě dorostenec Pavel Kinzl, který si tak připsal premiérový start za áčko. Rozhodčí Prokeš pak naposledy foukl do píšťalky a Benátky tak slavily veledůležité tři body na horké kácovské půdě!

Trenér Benátek Pavel ŠAFÁŘ: Kvalitní utkání z obou stran, domácí byli lepší v prvním poločase, my v druhém. V hektickém závěru jsme měli i potřebné štěstí, ale za výborný výkon si kluci vítězství zasloužili. Velkou radost mám ze vstřelených výstavních branek. Chválím celé mužstvo, nad rámec zahráli Bejr, Došlý a Novotný.

Trenér Vlašimi "B" Karel VESECKÝ: Mám zkaženou sobotu i neděli. Někteří hráči mě hrozně zklamali po taktické stránce. Stále si myslí, že můžou kopat ČFL, ale nemají ani I.A třídu, protože to co předvedli v závěru, je neskutečné, byl rozzlobený kouč Vlašimi "B" Karel Vesecký.

Článek z novin Benešovského deníku naleznete ZDE! 

Předzápasové představení soupeře FC Graffin Vlašim "B" naleznete ZDE!

ON-LINE: FC Graffin Vlašim "B" – SK Benátky ZDE!

VÝSLEDKY 21. kola krajského přeboru :

  • FC Graffin Vlašim "B" – SK Benátky 1:2 (0:0)
  • Velvary – SK Sp. Příbram 0:3 (0:3) - článek 1 a 2
  • AFK Semice – Un.Beroun 1:1 (1:1) - článek
  • N.Strašecí – St.Boleslav 2:0 (1:0) - článek
  • Libiš – Polab.Nymburk 4:1 (2:0) - článek 1 a 2
  • FK Dobrovice – Litol 5:1 (1:1) - článek 12
  • Úvaly – Černolice 2:0 (1:0) - článek
  • Zápy – Řevnice 2:0 (1:0)

Příští 22. kolo v 17:00  hod.: SOBOTA: Příbram – N.Strašecí (10:15), Černolice – Libiš, St.Boleslav – Semice, Řevnice – Dobrovice, Litol – Vlašim "B", Un.Beroun – Zápy, NEDĚLE: SK Benátky – SK Úvaly, Pol.Nymburk – Velvary.