Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 8.kolo 27.09.2015

SK Benátky   FC Písek
3:2 np
( 0:1 ) ( na pk. 4:1 )

Michňa – Buryán, Karásek, Borovička, Horák (46. Klain) – Mbah (62. Synek), Smetana (78. Mar. Sedláček), Škarecký, Mich. Sedláček, Sudek – Ansuma (84. Šimek)

Diváků: 230

Rondzik – Šlehofer, Havel, Řehák, Ježdík – Voráček, J. Held (72. Milec), Holub, Kalášek, Řezáč (89. Zušťák) – M. Held (60. Němec)

 
góly: 65. Mich. Sedláček, 79. Škarecký, rozhod. pen. Borovička – 16. Horák (vla.), 77. Řezáč
karta: 89. Buryán – 33. Řezáč, 55. Kalášek, 58. M. Held
karta:
rozhodčí: Makovička – Němec, Šafránková
delegát:
Tereba Daniel
  Střely na branku: 4:6
Střely mimo: 4:7
Rohové kopy: 7:2
Ofsajdy: 0:1
Fauly: 13:14
Hráč utkání:
Hráč utkání:

Průběh zápasu

Parádní trestný kop Michala Sedláčka, výstavní branka Škareckého, čaroděj Michňa v bráně a Benátky braly dva body za výhru na penalty !

Benátečtí mají za sebou další zápas, který se zapíše do historie zdejší kopané. Dvakrát totiž dokázali dotáhnout nepříznivý stav a v penaltovém rozstřelu se opět blýskl brankář Lukáš Michňa, který tentokrát ze tří penalt dvě zneškodnil a i díky němu Benátečtí brali druhý bonusový bod. Písek se představil jako houževnatý tým, který si dokáže vypracovat brankové příležitosti. Benátecká obrana až na několik zaváhání ale pracovala velmi dobře. Navíc domácí vstřelili dvě výstavní branky, které se málokdy vidí i v první lize.

Úvod zápasu patřil hostům. Domácí sice byli častěji u míče, avšak šance se rodily zejména před Michňovou brankou. První příležitost si hosté vypracovali v 9. minutě. Rychlý Řezáč pláchl po levé straně a přesným centrem oslovil Martina Helda, který měl před sebou hodně volného prostoru, mířil ale jen do ochranné sítě. Aktivní hosté nepolevili, naopak Řehák našel Voráčka, který chytře přiťukl míč Řezáčovi, jenž nikým neatakovaný trefil pouze místo, kde stál benátecký brankář Michňa. V 16. minutě už udeřilo. Na levé straně se opět uvolnil Řezáč, jehož centr si nešťastně srazil do vlastní branky obránce Miíchal Horák – 0:1. Jakoby tento gól písecké mužstvo ukolébal, protože až do konce poločasu si nevytvořilo jedinou vyloženou šanci. On ani na druhé straně brankář Rondzik nemusel řešit nic nebezpečného. Písecké zlobil zejména hbitý Mbah, kterého ale téměř vždy zbrzdila špatná přihrávka na své spoluhráče.

Do druhého poločasu udělal domácí trenér jednu změnu v sestavě, když kulhajícího Horáka nahradil Klainem. Benátecká hra směrem dopředu začínala být odvážnější. První vlaštovkou byl průnik střídajícího Klaina, který skončil v pokutovém území na trávníku. Hlavní rozhodčí Makovička tento zákrok jako penaltový neviděl. Hosté ve druhé půli spoléhali na rychlé brejky. Z jednoho takového našel Ježdík Martina Helda, který ale mířil vedle levé tyče. Nepřesně zakončoval také Heldův spoluhráč Voráček. V 64. minutě se zhruba pětadvacet metrů od Rondzikovy branky hosté provinili šlapákem vůči Michalu Sedláčkovi. Sám postižený si postavil míč, který parádní střelou poslal pod břevno hostující branky – 1:1. Hosty mohl vrátit do vedení hlavičkující Havel, který ale minul brankový prostor. V posledních dvaceti minutách zápas gradoval. Nejprve střílel až nad ochrannou síť benátecký Karásek. Čtvrt hodiny před koncem hlavičkoval po centru Michala Sedláčka nedůrazně střídající Synek, Rondzik byl ale na místě. V 77. minutě vyrobil hrubou chybu Smetana, jenž vyslal do sóla hostujícího Filipa Řezáče, který tvrdou střelou pokořil benáteckého brankáře Michňu – 1:2. O dvě minuty později však smutek na benáteckém stadionu vystřídala radost. Z velké dálky napřáhl k životní střele Martin Škarecký a tento nádherný fotbalový moment byl okořeněn míčem v síti za marně se natahujícím Rondzikem – 2:2. Ani jedno z mužstev se s dělbou bodů nechtělo spokojit. Taktéž z pořádné dálky napřáhl Šlehofer, domácí záložník Klain srazil míč do Michňova protipohybu, balón ale minul levou tyčku. Následně Ježdíkův centr zakončoval Havel, domácí na poslední chvíli srazili na rohový kop. Po něm se opět mladičký Havel protlačil k hlavičce, kterou ale Michňa lapil. Dvě minuty před koncem mohli Benátečtí rozhodnout o svém vítězství. Centr Michala Sedláčka netrefil v nadějné pozici hlavou Šimek, za ním stojícímu Synkovi míč spadl na nohu, od které se odrazil do Rondzikovy moci. V 90. minutě si klestil cestu do pokutového území Klain, vhodný okamžik ke střele ale prováhal. Chvilku nato hlavní rozhodčí Makovička zápas ukončil. O druhém bodu tak musely rozhodnout pokutové kopy.

Jako první si míč postavil Martin Škarecký. Na jeho tvrdou střelu si brankář Rondzik sice sáhl, míč ale přesto skončil v síti za jeho zády – 1:0. Jiří Ježdík nechal vyniknout benáteckého brankáře Michňu, který sklidil ovace místních fanoušků. Martin Borovička penalty kopat umí a přesnou střelou k tyči to dokázal i nyní – 2:0. Selhal i druhý písecký střelec Lukáš Havel, kterého opět vychytal čaroděj Michňa. Třetí v pořadí si vzal míč nejzkušenější domácí hráč Jan Buryán a střelou na opačnou stranu, než skákal Rondzik, byl úspěšný – 3:0. František Němec musel proměnit, ostrou ránu napálil do břevna, od kterého se míč odrazil těsně za brankovou čáru – 3:1. Milan Karásek mohl rozhodnout o vítězi. Svůj pokus vměstnal přesně k tyči a v Benátkách se mohlo slavit – 4:1. Pochvalu si zaslouží brankář Michňa, který ve dvou po sobě jdoucích zápasech zneškodnil pět penalt z šesti!

Benátečtí si v těžkém zápase proti Písku připsali cenné dva body, které rozhodně musí brát. Nyní je čeká několik velmi těžkých soupeřů z čela třetiligové tabulky. Hned ten první – Králův Dvůr, je doslova prošpikován hráči s ligovými zkušenostmi. Benátečtí však venku ještě neprohráli a svoji bilanci si budou chtít udržet i po utkání na Berounsku.


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „S prvním poločasem jsem byl nespokojen. Nepřipsali jsme si snad žádnou kloudnou střelu. Písek jsem viděl minulý týden v Jirnech. Věděl jsem, že budou hrát na nebezpečné brejky a právě z jednoho takového udeřili, když jsme špatně pokryli jejich hráče. Skóre jsme tak museli dotahovat. Po prostřídání se naše hra ve druhém poločase zlepšila. Byli jsme více na míči a dokázali jsme svého soupeře dostat pod tlak. Vyrovnali jsme, ale poté jsme vyrobili pro mě nepochopitelnou individuální chybu. Znovu se nám podařilo vyrovnat, za což jsme nesmírně rádi. Následně jsme zvládli i penaltový rozstřel, který je vždy loterie. Ukázalo se, že jsou pro nás těžší zápasy doma, než venku. Soupeři se na nás dokáží připravit, protože ve třetí lize hrají velmi kvalitní mužstva, jako dnes to písecké. Hosté byli nepříjemným, běhavým soupeřem. Dva body z toho zápasu rozhodně bereme."

Trenér Písku Ondřej PRÁŠIL: „Pro nás to byl trošku smolný zápas. Dvakrát jsme v utkání vedli, nakonec ale bereme pouze bod. Štěstíčko se k nám nepřiklonilo ani v penaltách. Myslím si, že v prvním poločase jsme byli fotbalovějším týmem. Ve druhé půli domácí trochu změnili styl hry. Místo kombinace ve středu hřiště zvolili spíše nakopávané balóny. Cesta k našemu vápnu tak pro ně byla jednodušší. Kvůli tomu jsme se dostali trochu pod tlak. Pro nás dobře, že domácí hráč udělal chybu, díky které jsme vstřelili branku na 2:1. Zkušený tým by měl tento výsledek udržet až do konce zápasu. Pro nás je toto utkání takové hořké, nicméně po dvou porážkách vezeme z venku bod. Mohli bychom být trochu spokojení."

Předzápasové představení soupeře z Písku naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Benátky – FC Písek ZDE!

VIDEO: SK Benátky – FC Písek ZDE!

VIDEA k jednotlivým zápasùm ZDE! 

Výsledky 8. kola ČFL: 

  • SK Benátky – FC Písek 3:2 np (0:1)
  • Tachov – Králův Dvůr 2:1 np (0:1)
  • Domažlice – Jirny 2:1 np (1:1)
  • Chrudim – Táborsko "B" 3:0 (2:0)
  • Dobrovice – V.Žižkov 4:1 (2:0)
  • Štěchovice – Kolín 1:0 (1:0)
  • Zápy – Brozany 3:0 (1:0)
  • Union 2013 – Převýšov 0:1 (0:1)
  • Benešov – Vltavín 1:2 (1:1)
  • Čáslav – Most 1:2 (0:0)

Příští 9. kolo v 16:00 hod., SOBOTA: Králův Dvůr – SK Benátky, Vltavín – Tachov (10:15), Písek – Domažlice (10:15), NEDĚLE: V.Žižkov – Štěchovice (10:15), Převýšov – Čáslav (10:15), Táborsko "B" – Zápy (10:15), Brozany – Benešov, Kolín – Union 2013, Jirny – Dobrovice, Most – Chrudim.