Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 17.kolo 14.03.2015

FK Dobrovice   SK Benátky
1:3
( 1:3 )

Bartoš – Golovko (39. Cigánek), Váňa, Homola (55. Janda), Šídlo (46. Krystan) – Rudolf, Patočka, Osvald, Vajgl (75. Suk) – Synek (55. Kubelka), Volf

Diváků: 550

Jíra – Brunclík, Dosoudil, Borovička, Horák – Mižič, Smetana, Buryán (78. Jiránek), Škarecký (10. M. Novotný, 84. Šimek), Klain (89. Karásek) – Mar. Korec (72. Mbah)

 
góly: 37. Volf – 1. Mižič, 5. Korec, 45+1. Novotný
karta: 3. Homola, 80. Janda, 83. Cigánek – 18. Klain, 47. Buryán, 63. Smetana, 90+1. Jíra
karta:
rozhodčí: Tryzna – Šob, Lavrenčíková
delegát:
Míka Ladislav
  Střely na branku: 4:7
Střely mimo: 5:1
Rohové kopy: 7:2
Ofsajdy: 4:3
Fauly: 17:22
Hráč utkání:
Ondřej Bartoš
Hráč utkání:

Průběh zápasu

Skvělý vstup do utkání, neproměněná penalta domácích a Benátky zaslouženě odvezly všechny body !

Dlouho očekávané derby dvou předních týmů divizní skupiny C nabídlo pohledný fotbal plný zajímavých momentů. Nechyběly branky, emoce, ostré zákroky, mírná nevole v hledišti i na střídačkách. Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího Tryzny propukla radost na benátecké straně. Hosté, i díky snovému úvodu, zvítězili 3:1 a přiblížili se právě dobrovickému soupeři na rozdíl dvou bodů. Krátce se také zastavme u zhodnocení exbenáteckého kouče Petra Hejna, v současné době hlavního trenéra dobrovického týmu. I poměr střel ukazuje, že jednalo o minimálně vyrovnaný zápas, tudíž si dovolíme nesouhlasit s jeho tvrzením, že Benátečtí praktikovali „prešovský beton.“ Pěkná návštěva v útulném areálu si ostatně mohla udělat názor sama.

Lepší úvod si snad benátečtí fotbalisté ani nemohli představit. Časomíra ještě neukrojila ani celou minutu, když se na levé straně uvolnil Klain a našel napřaženého Jana Mižiče, který zamířil naprosto přesně k pravé tyčce – 1:0. O chvilku později zajel dobrovický stoper Homola do hostujícího Škareckého, jenž musel být ošetřen za postranní čarou. Ligou ostřílený brousek viděl za tento zákrok žlutou kartu. Hosté udeřili i v deseti. Brunclík oslovil Klaina, který posadil míč na hlavu Martina Korce a početná návštěva z Benátek slavila podruhé – 0:2. Škarecký se poté vrátil zpět do hry, jeho setrvání na trávníku mělo ale jepičí život, už v 10. minutě musel být vystřídán Matějem Novotným. Připomněli se ale také i domácí. Osvaldův přízemní centr nejprve zblokoval Dosoudil, poté znovu Osvald vybídl ke skórování Volfa, ten ale neseřídil správně mířidla, neboť míč skončil až nad ochrannou sítí. O chviličku později poslal Volf míč na rozběhnutého Synka, který trefil obličej brankáře Jíry, poté Dosoudil balón odkopl. V této chvíli byli domácí lepším týmem, postupem času se ale začala hra vyrovnávat. Dobrovičtí kopali několik standardních situací, se kterými si ale vždy poradil jistý brankář Jíra. Ve 25. minutě mohli Benátečtí přidat další branku. Buryán dloubl míč na Klaina, který ale z úhlu Bartoše neprostřelil. Ve 37. minutě hosté reklamovali ofsajd, o který se ale zřejmě nejednalo, míč se dostal na kopačky Marka Volfa, domácí kanonýr si v podobných situacích ví rady a i tentokrát zamířil naprosto přesně – 1:2. Dobrovický trenér Hejno téměř ihned poté posílil ofensivu, když stáhl ze hry obránce Golovka, místo něhož poslal zkušeného exligistu Cigánka. Právě Cigánek si poté vzal na starost přímé kopy, obrana Benátek ale pracovala na jedničku. V první nastavené minutě podnikli hosté poslední útok první půle. Klain přistrčil míč Matěji Novotnému, který ho píchl podél vybíhajícího Bartoše a mohl slavit – 1:3. Benátečtí tak odcházeli do kabin nadmíru spokojeni, naopak na tvářích domácích borců se mísil zmar s hněvem.

Také o poločase udělali domácí jednu změnu. V kabině zůstal druhý krajní bek Šídlo, jehož nahradil záložník Krystan, který se vrátil po zranění. V 50. minutě upadl v pokutovém území po souboji se Smetanou ochotně Volf a hlavní rozhodčí Tryzna bez ostychu nařídil přísný pokutový kop. Míč si postavil sám faulovaný, který zřejmě nedbal starého pravidla, že faulovaný by neměl jít zahrávat pokutový kop. Volf vystřelil k pravé tyčce, kde byl ale Jíra včas a míč vyrazil, následně Cigánek překopl odkrytou část branky. O chvilku později zvedla pomezní rozhodčí Lavrenčíková sporný ofsajd benáteckému Smetanovi, což se setkalo s vlnou nevole benátecké střídačky, jejiž kormidelník Vladimír Sedláček musel opustit prostor a strávit zbytek zápasu za zábradlím. Domácí postupem času stáhli hru na tři obránce a vzadu začala vznikat okénka pro benátecký tým. V 67. minutě Smetanova ideální přihrávka našla Korce, ten ale svému asistentovi gólem nepoděkoval. Bartoš zmenšil střelecký úhel a míč výborným zákrokem vyrazil. O tři minutky později začala akce u Buryána, který bochánkem našel Korce, ten ihned přenesl hru na Novotného, který ale opět nechal vyniknout dobrovického gólmana. Na druhé straně zakončoval Rudolf, ale také Jíra předvedl kvalitní zákrok. Tento fotbal se drtivé většině diváků musel líbit, těm nestranným snad všem. Zakončoval také dobrovický středopolař Patočka, leč nepřesně. Závěrečných deset minut se neslo ve znamení domácí křeče. Jakoby favorit utkání vycítil, že po dvaadvaceti měsících či pětadvaceti zápasech ochutná domácí porážku. Dokumentuje to šance Volfa, který trefil bránícího Horáka, následná Rudolfova střela byla sražena mimo. Neprosadil se ani po rohovém kopu hlavičkující Patočka. Naopak v 90. minutě mohl přidat čtvrtý gól střídající Šimek, avšak Bartoš byl na místě.

Benátečtí tak dokázali přivézt od rivala z Dobrovice tři body, které byly za obětavost rozhodně zasloužené. Úspěch se skládal ze tří důležitých aspektů. Dvě rychlé branky v úvodu utkání, gól do šatny v podání Novotného a Jírou chycená Volfova penalta. Už za týden ale čeká Benátecké další velmi těžký zápas, neboť na jejich trávník přijede třetí Trutnov, který je, stejně jako Benátky, milým překvapením této divizní skupiny.


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „Chtěl bych pochválit naše kluky za to, že splnili věci, které jsme si řekli. Zápas odmakali, podali týmový výkon. V určitých fázích byl zápas spíše bojovný. Na druhou stranu to muselo být pro diváka krásné utkání, neboť padly čtyři branky. Na obou stranách bylo k vidění ještě několik brankových šancí. Oba brankáři své týmy podrželi. Vítězství si velmi ceníme, uhráli jsme si ho poctivě. Celý týden slýchám, že za nás bude hrát šest hráčů z Mladé Boleslavi, což není moje starost. Jsem rád, že to odmakali kluci, kteří jsou Benátečtí a dají do toho benátecké srdíčko. Vážíme si toho, kluci si to jistě večer užijí. Jedeme zápas od zápasu. Mrzí mě zranění klíčového hráče Martina Škareckého, které asi bude delšího charakteru."

Trenér Dobrovic Petr HEJNO: „Prohráli jsme s nejhorším týmem této soutěže. Tohle mě štve ze všeho nejvíce. Říkám to úplně na rovinu. Benátky hrají nakopávanou s deseti hráči vzadu a spoléhají jen na brejky. Nota bene ještě mají tři gólovky, které Bartoš vychytal. Ale co je tohle za fotbal? Náš tým hraje celý druhý poločas na tři obránce a oni jsou jen zalezlí ve vápně s Dosoudilem, který hraje ligu a kope míče do autu. Jsme vocasové, že jsme nesnížili na 2:3 z penalty, která byla napůl připísknutá, akorát jsem nasranej. Ani se mi nechce k tomu vyjadřovat. Kdybychom dnes hráli do rána, tak nevyhrajeme. Když nedáte penaltu ani dorážku, pak se k vám štěstí otočí zády. Pěkně jsme si to vyžrali. Nezbývá mi, než jim pogratulovat k tomu, že tady bodovali. Jakým způsobem, to už je druhá věc. Jestli se jim takový fotbal líbí, tak mně rozhodně ne."

Předzápasové představení soupeře z Dobrovice naleznete ZDE!

ON-LINE: FK Dobrovice – SK Benátky ZDE!

VIDEO: FK Dobrovice – SK Benátky ZDE!

VIDEA k jednotlivým zápasům ZDE!

OHLASY trenérů k dalším utkáním naleznete ZDE! 

Články z novin naleznete ZDE a ZDE a ZDE.

VÝSLEDKY 17. kola DIVIZE "C":

  • Dobrovice – SK Benátky 1:3 (1:3)
  • Pardubice "B" – Dvůr Králové 1:2 (1:1) 
  • Letohrad – Vysoké Mýto 1:2 np (1:1)
  • Ústí n/O. – Český Brod 0:1 (0:0)
  • Náchod – Týniště n/O. 0:1 (0:1)
  • Kutná Hora – Česká Třebová 3:1 (2:0)
  • Pěn./Turnov – Jablonec n/J. 3:2 (2:2)
  • Trutnov – Živanice 1:0 np (0:0)

Příští 18. kolo ve 15:00 hod., SOBOTA: Česká Třebová – Náchod, Vysoké Mýto – Ústí n/O., Týniště n/O. – Letohrad, Český Brod – Pardubice "B", Živanice – Kutná Hora, Jablonec n/J. – Dobrovice, NEDĚLE: Benátky – Trutnov, Dvůr Králové – Pěn./Turnov.