Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 2.kolo 17.08.2014

SK Benátky   FK Dobrovice
1:0 np
( 0:0 ) ( na pk. 4:3 )

Miller – Flachbart, Karásek, Murárik, Horák – Mižič (78. Klain), Buryán, Smetana, M. Novotný (62. Sivrič) – Šultes (68. Jiránek), Martin Korec (83. Michal Korec)

Diváků: 750

Bartoš - Golovko, Váňa (52. Homola), Šídlo, Novák - Rudolf, Patočka, Osvald (49. Suk), Vajgl (57. Vodička) - Miškovský (74. Cigánek), Volf

 
góly: rozh. pen. Sivrič
karta: 29. Murárik, 40. Horák, 89. Michal Korec – 4. Bartoš, 22. Patočka, 71. Rudolf, 77. Homola, 90+1. Golovko
karta:
rozhodčí: Stieber – Haleš, Lavrenčíková
delegát:
Schröter Martin
  Střely na branku: 3:3
Střely mimo: 9:3
Rohové kopy: 3:4
Ofsajdy: 2:6
Fauly: 18:18
Hráč utkání:
Stanislav Smetana
Hráč utkání:
Ondřej Bartoš

Průběh zápasu

Derby před výtečnou návštěvou rozhodly až pokutové kopy !

Větší tahák kola divizní skupina C nabídnout nemohla. Do Benátek nad Jizerou totiž přijel pouze patnáct kilometrů vzdálený soupeř z Dobrovice. Hosté přijeli posíleni o dva  nové hráče. Michal Vodička vloni sestoupil s Bohemians Praha do ČFL, zkušený obránce Jiří Homola se stal novou akvizicí z třetiligových Jiren. Ani Benátečtí nezaháleli a využili spolupráce s prvoligovou Mladou Boleslaví. Odkud se v základní sestavě objevil brankář Miroslav Miller s útočníkem Pavlem Šultesem. Pouze na lavičce pak začal zápas chorvatský ofensivní hráč Matej Sivrič. Zápas musel být navíc pikantní pro hostujícího trenéra Petra Hejna, jenž před časem v Benátkách nad Jizerou působil a s týmem vybojoval v sezóně 2007/08 postup do Krajského přeboru. Samotné utkání bylo velice vyrovnané, oba týmy si vypracovaly vyložené šance, s koncovkou ale byly na štíru. Rozhodnout musely pokutové kopy, které ukončil v šesté sérii Sivrič. Jelikož hostující Novák nedal, bylo rozhodnuto o tom, že dva body zůstanou v Benátkách nad Jizerou.

Výtečná návštěva sledovala na benáteckém stadionu velmi pěkný fotbal. Již ve čtvrté minutě spěchal na Bartoše Martin Korec, hostující brankář jej mimo pokutové území poslal na trávník a kopal se trestný kop. Bartoš navíc obdržel žlutou kartu, mohl být však rád, že hlavní rozhodčí Stieber už v úvodu nevytasil kartu barvy červené. Míče se chopil Flachbart, avšak namířil pouze do ochranné sítě. Hra se přelévala ze strany na stranu. Hrozbu pro soupeřovi obránce znamenal především starší z bratrů Korců, jeho další šanci však zneškodnil Bartoš. O malou chvíli později si dobrovický brankář připsal další zákrok, tentokrát po individuální akci Šultese. Velice pěknou brankovou příležitost si domácí přichystali na 26. minutu. Smetana ideálně vysunul Šultese, který jako na zlatém podnose předložil míč Martinu Korcovi, ten však mířil nepochopitelně mimo! Obrovskou šanci si přichystali též hosté. Nedostatečně obsazený Volf zakončoval z pokutového území k levé tyčce, vynikajícím zákrokem ale vytěsnil míč brankář Miller. Ke konci poločasu byli hosté mírně lepším týmem, leč velkou brankovou příležitost si již nevypracovali.

Uplynulo deset minut druhého poločasu, když se do centru Volfa položil střídající exligový Homola, z akrobatické pozice ale mířil nad branku. O chvíli později se hosté dožadovali pokutového kopu po zákroku Mižiče na Volfa, hlavní rozhodčí Stieber však pro jejich naříkání neměl pochopení a rozhodl se penaltu neodpískat. Vzápětí poslal benátecký trenér Sedláček na trávník mladoboleslavského Sivriče, který ve zbytku svého pobytu na hřišti hýřil aktivitou. Domácí měli k dispozici další trestný kop, avšak Martin Korec s ním, podobně jako Flachbart v první půli, nenaložil dobře. V závěrečné desetiminutovce bylo zřejmé, že ani jeden z týmů nechce udělat sebemenší chybu a soustředí se spíše na defensivu. Rozhodnout tedy museli pokutové kopy.

Jako první si vzal míč benátecký Jan Flachbart a naprosto umístěnou střelou k pravé tyči poslal svůj tým do vedení. Hostující Marek Volf se taktéž nenechal zahanbit. Poslal Millera na druhou stranu a vyrovnal. Tradičním exekutorem penalt je v benáteckém dresu Milan Karásek. Ani nyní nemohl při rozstřelu chybět. Tvrdým pokusem opět převážil pomyslné misky vah na domácí stranu. Novic Michal Vodička, syn někdejšího libereckého hráče Jaroslava, ztroskotal na Millerovi a Benátečtí vycítili šanci. Z následující penalty však Michal Horák trefil jen ochrannou síť. Hostující Jiří Homola prokázal své zkušenosti z ligových bojů a s přehledem proměnil, když střílel na opačnou stranu, než skákal brankář Miller. Vzápětí se musel chytit za hlavu benátecký Michal Korec, jehož penaltu zneškodnil Bartoš. Ani hostům se ale nedařilo. Lukáš Suk totiž trefil pouze pravou tyčku Millerovy branky. Následně proměnil důležitý pokutový kop Ondřej Murárik. Jeho střela k tyči byla vskutku milimetrová a hosty postavila před jasný úkol – musí proměnit. Kapitán Josef Patočka měl však nervy ze železa. Nekompromisní střelou vymetl šibenici a protáhl tak penaltový rozstřel. Výpomoc z Mladé Boleslavi Matej Sivrič měl obrovské štěstí. Na střelu doprostřed branky si Bartoš sáhl, míči v cestě za brankovou čáru ale nedokázal zabránit. Hostující obránce Jakub Novák zvolil opravdu krátký rozběh a to nebývá při penaltovém rozstřelu vždy výhodou. Mladý dobrovický hráč trefil břevno a rozpoutal obrovskou radost na benátecké straně. (Penalty proměnili: Flachbart, Karásek, Murárik, Sivrič – Volf, Homola, Patočka, neproměnili: Horák, Korec Michal – Vodička, Suk, Novák)

Benátečtí mají po úvodních dvou kolech divizní soutěže velmi pěkné čtyři body. Nyní zajíždí na půdu Trutnova, kterému se v úvodu soutěže příliš nedaří. S pouhým jedním bodem je totiž třináctý.


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „Utkání přihlížela velmi dobrá divácká kulisa. Z tohoto zápasu jsme mohli vytěžit i více než dva body. V první půli jsme si vypracovali více brankových příležitostí než nás soupeř. Hra se musela divákům líbit, měla totiž spád. Jak jsem již řekl, několik šancí jsme nevyužili. Oproti tomuto Dobrovice si v prvním poločase vypracovala jen jednu šanci, kterou nevyužil Volf. Tento hráč byl nejnebezpečnější z celého dobrovického týmu. Připravovali jsme se na něho a kromě zmiňované šance, kterou mu vynikajícím zákrokem zneškodnil brankář Miller, se nám jej podařilo eliminovat. Nicméně musím uznat kvality dobrovického týmu, který dle mého názoru bude usilovat o postup do ČFL. Druhá půle byla již rozháranější s četnými souboji. Opět jsme zvítězili na penalty. Dva body jsou pro nás dobré, avšak musíme zůstat při zemi, soutěž teprve začíná."

Trenér Dobrovic Petr HEJNO: „Ukázalo se, že na nás stačí bojovnost. Měli jsme možná dvě šance, nic víc. Projevilo se hlavně posílení domácích o Miroslava Millera, který jim vychytal zápas. Šultes ani Sivrič nám tolik nehrozili. Při penaltách je také něco jiného, když proti hráčům stojí zkušený ligový brankář nebo osmnáctiletý kluk. Ne každý z našich to unesl psychicky. Utkání proběhlo ve sportovním duchu, i když ostrých zákroků bylo dost a některé z nich měly být potrestány. Kéž by měl takovou kulisu i diváckou každý zápas."

Předzápasové představení soupeře z Dobrovice naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Benátky – FK Dobrovice ZDE!

CELÉ VIDEO: SK Benátky – FK Dobrovice ZDE!

VIDEA k jednotlivým zápasům naleznete ZDE!

Článek z webu soupeře naleznete ZDE!

VÝSLEDKY 2. kola DIVIZE "C":

  • SK Benátky – Dobrovice 1:0 np (0:0)
  • Jablonec n/J. – Pěn./Turnov 4:2 (0:1) 
  • Vysoké Mýto – Letohrad 2:1 (0:1)
  • Živanice – Trutnov 1:0 (1:0)
  • Dvůr Králové – Pardubice "B" 1:2 (0:0)
  • Týniště n/O. – Náchod 1:2 (0:1)
  • Č.Třebová – K.Hora 1:2 np (1:1) 
  • Č.Brod – Ústí n/O. 1:2 np (1:1)

Příští 3. kolo v 17:00 hod., SOBOTA: Dobrovice – Jablonec n/J., Náchod – Č.Třebová, Letohrad – Týniště n/O., Ústí n/O. – V.Mýto, Pardubice "B" – Č.Brod, NEDĚLE: Trutnov – Benátky, K.Hora – Živanice, Pěn./Turnov – Dvůr Králové.

Fotogalerie