Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

Záznam zápasu - 27.kolo 24.05.2014

SK Union Čelákovice   SK Benátky
1:2
( 0:1 )

F. Skuhravý – Helmich, Magada, Švorba, Koch – Souček, R. Skuhravý ml. (59. Kolovecký), Dalekorej, Reichert – Pánek (80. R. Skuhravý st.), Poběrežský

Diváků: 70

Vlk – Borovička, Karásek, Murárik, Třasák – Kamlach (86. J. Novotný), Buryán (46. M. Novotný), Škarecký, Jiránek (90. J. Rosenkranz) – Korec (77. Mašek), Šimek (43. Sosnovský)

 
góly: 74. Dalekorej – 36. Šimek, 80. Borovička
karta: 77. Koch
karta:
rozhodčí: Hůla – Košťálek, Kotlár
delegát:
Zvonič Josef
  Střely na branku: 3:8
Střely mimo: 0:9
Rohové kopy: 6:9
Ofsajdy: 1:9
Fauly: 16:10
Hráč utkání:
František Skuhravý
Hráč utkání:
Martin Třasák

Průběh zápasu

Benátky byly v Čelákovicích lepším týmem a získaly tři body !

Zápas, který se po většinu času hrál na jednu branku, viděla sedmdesátka diváků na čelákovickém stadionu U Hájku. Benátečtí byli po celý zápas lepším týmem, poměr střel 17:3 v jejich prospěch hovoří jasně, avšak s koncovkou byli naprosto na štíru. Výtečný gólman František Skuhravý několikrát doslova přivedl k šílenství útočníka Martina Korce, zuby si na něm vylámal i zkušený Sosnovský. Benátečtí tak museli tři body zachraňovat až deset minut před koncem po trestném kopu Borovičky.

Hosté si od úvodních minut vytvořili trvalý tlak a svého soupeře přikovali před postavou nevelkého brankáře Františka Skuhravého. Sedláčkův tým zahrával několik rohových kopů, které ale zkušená obrana v čele s urostlým Magadou bravurně odvracela. V 9. minutě přišla první velká šance zápasu. Korec pospíchal zcela sám na domácího gólmana, střelu ale prováhal, přesto se dostal míč k Šimkovi, jehož dorážku vytěsnil čelákovický brankář. Tato šance jakoby předznamenala benáteckou nemohoucnost, která se hostů držela celých devadesát minut. Ve 21. minutě kontrovali domácí a mnoho nechybělo, aby šli do vedení. Poběrežský se dokázal uvolnit na pravé straně a následnou nebezpečnou střelu, která byla namířena do horní poloviny branky, musel výborným zákrokem zlikvidovat brankář Vlk. Netrvalo dlouho a činil se opět František Skuhravý. Akce začala u Třasáka, míč putoval přes Kamlacha k nedostatečně obsazenému Murárikovi, jemuž ale střela příliš nevyšla, takže se stala kořistí brankáře čelákovického Unionu. Hosté byli i nadále lepším týmem, avšak kupříkladu Škarecký s Třasákem měli špatně seřízena mířidla. Udeřilo až ve 36. minutě. Buryán poslal míč do strany na Kamlacha, který ho obratem posunul na Škareckého, jehož velmi dobrý centr usměrnil do odkryté části branky zcela volný Radek Šimek0:1. Vysoký útočník Benátek měl o dvě minuty později na hlavě druhý gól, tentokrát velmi dobře usměrňoval Korcům centr, leč míč trkl těsně vedle. Pro hostujícího útočníka to byl jeden z posledních dotyků balónu na trávníku, neboť za malý okamžik musel vystřídat se zraněním v dolní části těla.

Do druhé půle nenastoupil ani hostující kapitán Buryán, jenž ještě není zcela fit. Obraz hry ale zůstal stále stejný. Dostatečně prudký a přesný centr Kamlacha hlavičkoval Sosnovský, František Skuhravý zachytil míč na brankové čáře. Jednu ze dvou střel mířící mezi tyče v domácím podání měl na starost Poběrežský, Vlka ale příliš nevylekal. Po gólu volala další hlavička Sosnovského. Běžela 68. minuta, kdy Korec našel benáteckého útočníka, jehož pokus vytáhl excelentním zákrokem František Skuhravý z pravé šibenice, čímž uchránil nepříliš aktivní čelákovický tým od téměř jasné porážky. Jak je důležité mýti brankáře Skuhravého, dokázala i 74. minuta, kdy na jeho svatyni postupoval zcela volný Korec, opět však místo střely volil kličku, kterou ale domácí brankář vystihl. A tak přišel trest! Poběrežský podnikl jeden z ojedinělých útoků až do benáteckého pokutového území, zakončit se mu ještě nepodařilo, přesto se míč dostal k obávanému střelci Jiřímu Dalekorejovi, jenž nebyl do této chvíle na travnaté ploše vůbec vidět, avšak tentokrát si věděl rady a rozradostnil domácí hráče, lavičku i příznivce – 1:1. Obdržená branka s hostujícím týmem notně zamávala. Přesto si vypracovali další útočnou akci, kdy po faulu na střídajícího Maška, jenž byl na hřišti pouhou minutu, dostali možnost k zahrávání trestného kopu nepříliš daleko od hranice velkého vápna. Co naplat, že se Čelákovičtí mocně rozčilovali, kontakt s Maškovou nohou rozhodně byl, proto se hlavní rozhodčí Hůla rozhodl standardní situaci odpískat. Míč si postavil tradiční exekutor těchto situací Martin Borovička a umístěnou střelou se trefil přesně k levé tyči – 1:2. Úleva na tvářích benáteckých hráčů byla zřejmá. V závěrečné desetiminutovce se domácí do žádné nadějné situace nedostali, a tak si Benátečtí dokráčeli pro tříbodový zisk, který zvýšil jejich náskok na třetí Libiš o další dva body. Čelákovičtí po tomto zápase s naprostou jistotou padají do I.A třídy.

Závěrem se ještě pozastavme nad slovy hlavního trenéra domácího oddílu Radka Skuhravého staršího, výtečného fotbalisty či neméně dobrého správce čelákovického areálu, jelikož takto ligově vynikající travnatou plochu mají málokde. Co se týče zápasu s Benátkami, zejména ve druhém poločase byl však pan trenér zřejmě na jiném fotbale či se připravoval na svých deset minut ve středu zálohy, že ani nesledoval dění na hrací ploše. Čelákovice opravdu nebyly lepším týmem, jak uvedl jejich kouč. Ve druhé půli vystřelily na Vlkovu branku pouze dvakrát, z toho jedna střela byla gólová. Po celý poločas se urputně bránily a nebýt vynikajícího jmenovce Františka v bráně, jejich prohra by nebyla jen o jednu branku. Dokážeme se vcítit do frustrace trenéra, jehož tým dostane branku deset minut před koncem, navíc ještě z trestného kopu, avšak vítězství hostů bylo opravdu zasloužené.

Benátečtí v dalším kole vyzvou v domácím prostředí tým z Vraného. Další tři body jsou nutností. Pevně věříme, že jim vydřenáa, ale zasloužená výhra v Čelákovicích dodá sebevědomí a diváci se v Benátkách budou fotbalem opět bavit.


Trenér Benátek Vladimír SEDLÁČEK: „Utkání si sami komplikujeme. Dostaneme se do vedení, měli bychom hrát kombinačně, avšak plno věcí zkazíme. Místo, abychom zápas ze dvou či tří příležitostí rozhodli, tak soupeře necháme vyrovnat. Stalo se tak po naší jasné šanci, kterou jsme neproměnili. Samozřejmě za výhru jsme rádi, ale stojí nás zbytečně moc úsilí a nervů. Věřím, že nás toto vítězství i to, že jsme pro nás nepříznivý nerozhodný stav dokázali dotáhnout do zdárného konce, psychicky zvedne. Čekají nás ještě tři utkání, ve kterých se musíme o postup poprat."

Trenér Čelákovic Radek SKUHRAVÝ: „Benátky jsou asi nejlepším týmem v této soutěži. Na druhou stranu takovou pomoc rozhodčích nepotřebují. Mohly nám vstřelit čtyři nebo pět gólů, poté jim rozhodčí pomůžou trestným kopem, který nebyl. Bylo to v době, kdy sudí viděli, že s nimi hrajeme vyrovnaně. Benátky jsou někde jinde. První poločas jsme nebyli tolik aktivní, hosté nás zatlačili. V tom druhém jim nejspíš došly síly. Náš tým byl aktivnější, hra se vyrovnala. Škoda obdržených dvou gólů."

Předzápasové představení soupeře z Čelákovic naleznete ZDE!

ON-LINE: SK Union Čelákovice – SK Benátky ZDE!

CELÉ VIDEO ze zápasu naleznete ZDE!

FOTO ze zápasu ZDE!

VÝSLEDKY 27. kola Krajského přeboru 

Příští 28. kolo v 17:00 hod., SOBOTA:  Tn.Rakovník – Sp.Příbram (14:15), Un.Beroun – Čelákovice,  N.Strašecí – Čáslav "B", Dobříš – Ovčáry, NEDĚLE: Benátky – Vraný, Semice – Jíloviště, Pol.Nymburk – Libiš, Sedlčany – Klecany.

Fotogalerie