Tabulka "A" muži

Tabulka "B" muži

Naši hráči

Další kolo

Mužstvo A

23. kolo ČFL:
FK Viktoria Žižkov – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Mužstvo B

15. kolo OP:
SK Benátky – SK Bělá p/Bez.
neděle 3.4. od 15:00 hod.

Mládež

Dorost – 19. kolo:
SK Benátky – Luštěnice
sobota 2.4. od 10:00 hod.

St.žáci – 13. kolo:

Pšovka Mělník – SK Benátky
neděle 3.4. od 10:15 hod.

Ml.žáci 7+1 – 9. kolo:

Kosmonosy – SK Benátky
neděle 3.4. od 8:30 hod.

St.přípravka 2005-2006

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE a ZDE!

Ml.přípravka 2007-2008

probíhá zimní příprava
Výsledky ZDE

1. kolo divize: FK Pěnčín/Turnov – SK Benátky
ON-LINE textový přenos utkání ZDE.
VIDEO přímý přenos utkání (?) ZDE.

Divizní brána se po 71 letech otevře v NEDĚLI 10.8. v 17 hod. v TURNOVĚ



Historický okamžik novodobé historie benátecké kopané se blíží. Po hodně dlouhých jednasedmdesáti letech totiž fotbalisté z Benátek nad Jizerou vstoupí do vod čtvrté nejvyšší tuzemské soutěže – divize. Po letní pauze, která utekla jako voda, tu máme ostrý mistrovský start. A hned na úvod to bude utkání velice pikantní. V rámci prvního kola divizní skupiny C totiž Benátky vyjedou na hřiště celku FK Pěnčín-Turnov, který od letošní sezóny převzal benátecké veřejnosti dobře známý trenér Pavel Jícha. Na úvod je ještě třeba říci zásadní novinku pro letošní zápasy ŘKČ, po nerozhodném výsledku přijde na řadu série pěti pokutových kopů, které rozhodnou o majiteli jednoho bodu navíc.

Benátky v přípravě:
V rámci přípravného období polykali svěřenci trenérů Sedláčka a Sosnovského pravidelné tréninkové dávky v domácím prostředí, využito bylo také hřiště v Kochánkách, a to zejména k sehrání přátelských zápasů. V kádru došlo také k několika změnám, z nichž tou nejvýraznější je zcela určitě příchod ostříleného exligového borce Jana Flachbarta. O kompletních změnách v kádru se můžete dočíst na samostatném místě - změny v kádru ZDE.
Co se přátelských zápasů týče, pak Benátky změřily síly se dvěma třetiligovými účastníky. S Meteorem Praha uhrály bezbrankovou plichtu, celku Záp podlehly 0:3. S mladoboleslavskou juniorkou, doplněnou řadou hráčů prvoligového mužstva, Benátečtí po přestřelce padli 3:7. V posledních dvou přátelácích se však Benátky naladily na vítěznou vlnu a také si s chutí zastřílely. Přední Kopanina to odnesla půltuctem a v generálce divizní Litol v Benátkách prohrála 2:4. Nejlepším přípravným střelcem se stal se čtyřmi zásahy novic Jan Flachbart - výsledky z přípravy ZDE.

Pěnčín-Turnov v přípravě:
Tým FK Pěnčín-Turnov sehrál v rámci přípravy na nový soutěžní ročník celkem šest duelů, z čehož dva byly v rámci Poháru FAČR. V předkole los Turnovským určil rovněž účastníka divize C Náchod, kde hosté především díky třem trefám v závěru utkání dokázali postoupit do prvního kola a těšit se tak na zajímavý souboj s druholigovými Pardubicemi. Jasnému favoritu byli Turnovští, posíleni hráči Liberce, důstojným soupeřem, sehráli vyrovnaný duel a nešťastně vypadli až po penaltovém rozstřelu. Jinak se Turnovským v přípravě velmi dařilo, s bilancí pěti výher a jedné remízy právě s Pardubicemi a celkovým skóre 13:3, zakončili herní prověrky generálkou proti účastníku divize B Novému Boru, který porazili 2:0 - více o soupeři ZDE.

Představení soupeře – FK Pěnčín/Turnov:
Na úvod představení turnovského mužstva je třeba ještě jednou zmínit, že v letní pauze došlo v Českém ráji ke změně na trenérském postu. Dosavadní trenér Emil Šafář skončil a na jeho post přišel Pavel Jícha, který naposledy vedl tým starších žáků v Benátkách nad Jizerou. V minulosti však spolupracoval s Pavlem Šafářem u „A“ týmu Benátek a právě on byl patrně tou hlavní spojkou mezi Turnovem a Pavlem Jíchou, a tak se upekl tento přesun. Jícha je zároveň členem výboru SK Benátky, a tak není třeba zdůrazňovat, jak pikantní tento zápas pro něj bude. Další důležitou zprávou je fakt, že tým FK Pěnčín-Turnov je farmou prvoligového celku FC Slovan Liberec, a tak se dá očekávat, že v nedělní sestavě se objeví i několik libereckých fotbalistů. Brankářskou jedničkou týmu by měl být čtyřiadvacetiletý Miroslav Hyka, v přípravě se však objevil z Liberce i stejně starý Daniel Bojčuk. Ještě v loňské sezóně v Turnově v pozici obránce působil veterán Tomáš Janů, který však dle zpráv z přípravy už nepokračuje. Jedno jméno turnovské sestavy je ale určitě fotbalové veřejnosti velmi známé. Sedmatřicetiletý ostřílený záložník s vynikající kopací technikou Petr Papoušek by měl patřit k dirigentům a oporám turnovské hry. Aby také ne, když za svou bohatou kariéru vystřídal angažmá v Dukle, později v Příbrami a dále na Spartě, v Ostravě a také především v Liberci, kde Papoušek rozdával radost a centry dlouhých devět let. Šikovný záložník, který v lize nasbíral 311 startů a 36 branek, se poté z profesionálního fotbalu ztratil. Přes Prostějov a Semily se ale dostal do Turnova. Ze Slovanu trenér Jícha mohl kromě brankáře Bojčuka využít služeb obránce Pokorného nebo syna slavného otce Martina Frýdka ml., který dokonce v Náchodě jednou brankou pomohl k postupu. Zkušeným obráncem je také stejnojmenný syn trenéra Josefa Petříka Josef Petřík, který ve svých čtyřiatřiceti letech má za sebou angažmá v Hlučíně či Mostě. Turnovští budou také rovněž spoléhat na kanonýrské schopnosti útočníka Tomáše Bárty, jenž v loňském ročníku patřil k předním střelcům. Trenérem týmu je jak již bylo napsáno v úvodu od letošní sezóny benátecké veřejnosti dobře známý Pavel Jícha.

ROZHODČÍ utkání:
Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit p. Hůlka Lukáš z Hradce Králové. Na pomezí mu budou pomáhat p. Haleš Vladan z Hradce Králové a p. Šob Aleš z Hradce Králové. Delegátem FAČR je p. Krejčí Zdeněk z Ohrobce (Praha – západ). Rozhodčím přejeme, aby se jim v Turnově rozhodovalo co nejlépe.

ZAČÁTEK utkání:
Utkání 1. kola Divize „C“ bude sehráno na fotbalovém stadionu v Turnově NEDĚLI 10. srpna s výkopem v 17:00 hodin. Přijeďte podpořit benátecké fotbalisty v prvním jarním venkovním utkání v Divizi a k zisku tří bodů!

Textový ON-LINE přenos: 1. kolo: FK Pěnčín/Turnov – SK Benátky

Přímý VIDEO přenos: 1. kolo: FK Pěnčín/Turnov – SK Benátky

Webové stránky soupeře: FK Pěnčín - Turnov

Vzdálenost k soupeři: 50 km

--> Zpět